Vi tar oss till Neapel där det är dags för sedavnlig eftermiddags match i serie A som spelas mellan Napoli och Udinese. Där vi ha ett hemmalag som är bra på hemmaplan samt inne i en bra form resultatmässigt. Udinese å andra sidan är inte känns inte lika bra formmässigt just nu även om man tog poäng mot Juventus senast. Napoli klara favoriter här och jag spelar på ett spel. Häng med!

  • Napoli – Udinese
  • Spel: Napoli -1.0, 1.5 (Asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Napoli är just nu inne i en riktigt bra period där man tagit många 3-poängare och man avancerat 2 steg i cupen. 4 vinster och 1 förlust på de 5 senaste i ligan, där förlusten kom mot Juventus. Men nu ska man alltså möta Udinese, som man ju slog ut i cupen för inte så länge sen. Det satt dock hårt inne även om man missade straff i första halvlek som kunde gjort så det sett helt annorlunda ut men men.

Framåt så har Gonzalo Higuain hittat en bra form vilket är nödvändigt ifall Napoli ska kunna nå en 3e plats som man har inom räckhåll känns det som då Roma dippar lite just nu, skiljer ”bara” 4 poäng just i detta nu. I övrigt så saknas fortsatt Insigne, Michu och Zuniga. Dock så är ju Ghoulam tillbaka från de afrikanska mästerskapen.

På hemmaplan brukar man spela bra och vara väldigt offensiva men idag tror jag inte att defensiven kommer få jobba lika mycket som dom haft en tendens att göra när man spelat på hemmaplan, läser ni nedan så förstår ni varför.

napoli_200x200     udinese_200x200

Udinese kommer från en 0-0 match mot suveränen Juventus vilket måste ses som ett bra resultat. Men man är ju dock ett bättre hemmalag än bortalag så där på hemmaplan kan man göra flera riktigt bra matcher mot stora lag och få med sig bra resultat. Medan på bortaplan brukar man ha det tufft då man inte har bollen lika mycket.

Och visst kommer det bli tuffare nu när man saknar lagets stora stjärna, nämligen Antonio Di Natale som är avstängd. Som ju även Panagiotis Kone också är, även han ett avbräck offensivt. Så därför behöver inte Napoli oroa sig lika mycket bakåt som jag nämnde. I övrigt så saknar man Badu som är på afrikanska mästerskapen samt mittbacken Domizzi som är skadad. Tycker även dessa är avbräck för detta Udinese.

Med dessa borta, framförallt de två första, så kommer man få det tufft borta mot Napoli helt klart. Bollen är ju rund men tror faktiskt inte Udinese kommer göra mål denna dag och Napoli gör troligen 2 mål i alla fall.


Napoli brukar spela bra på hemmaplan och har ett riktigt bra lag med flera spelare i form, inte minst Higuain. Man har varken nya skador eller avstängningar och kan spela vidare med samma lag som vanligt. Dessutom skulle en seger innebära ett steg närmre 2a platsen som är 4 poäng bort just nu. Udinese är ett lag som trivs mycket bättre på sin hemmaplan än på bortaplan så bara ur den aspekten kommer man få det tufft. Men sen att laget saknar ett antal viktiga spelare gör inte saken bättre heller. Nä jag spelar Napoli -1.25 i handicap till oddset 1.85. Insatsen blir strax över medel. Bör kanske noteras att man får halva insatsen tillbaka ifall Napoli bara vinner med 1 måls marginal. Jobbaaa!!

/ L’orso