Dags för Europa League och Napoli kan säkra gruppsegern här hemma mot Slovan Bratislava. och det är ju så att man har ypperliga chanser att göra just det. Den här nivån har visat sig vara otroligt tufft för det Slovenska laget, speciellt på resande fot. Upplagt för storseger?

  • Napoli – Slovan Bratislava
  • Spel: Napoli -2.5
  • Odds: 2.075 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.05

Napoli ska ta sig an denna match med vetskapen om att en vinst för dom vidare till 16-dels final i Europa League som gruppetta. Vid oavgjort här och oavgjort mellan Young Boys-Sparta Prag för dom också vidare som gruppetta. Men ett oavgjort resultat tror jag inte vi får se här, snarare att det blir en storseger. Man är som sagts i tidigare rekar ett väldigt starkt hemmalag och man brukar gå framåt mycket. Nu är nog Slovan Bratislava det sämsta lag man kommer möta på hemmaplan detta år så dom gör väl troligen inget mål här. Man spelar troligen med en ganska bra elva i den här matchen framförallt offensivt eftersom det är offensivt man har bäst spelare. Defensivt så ser det som vanligt dåligt ut men Bratislava mått mätt så är det i och för sig en bra backlinje. Man kommer ösa på precis som vanligt vilket har gett dom mycket mål framåt i de 10 matcherna här på hemmaplan; 1, 0, 3, 3, 2, 6, 2, 3, 3, 2 är siffrorna framåt. Siffrorna bakåt är; 1, 1, 1, 3, 1, 2, 0, 0, 3, 2.

Vi stryker Lorenzo Insigne, Michu och Ghoulam pga skador. Frågetecken på Juan Zuniga. Detta blir för övrigt ännu en speciell match för Marek Hamsik då han spelade just i Slovan Bratislava innan han flyttade till Napoli. han gjorde även ett utav målen på bortaplan mot dom i 2-0-segern.

napoli_200x200             bratislava

Slovan Bratislava har visat sig vara otroligt dåliga i Europa League, nivån är uppenbarligen för svår för detta lag. Man ligger sist med 0 poäng och målskillnaden 1-17 vilket är sämst i hela Europa league om jag inte har minns fel nu. Och det är framförallt på bortaplan man visat sig vara totaldominerade, man förlorade mot Young Boys med 4-0 på bortaplan och man torskade med 5-0 borta mot Sparta Prag och det är lag Napoli i grunden är bättre än. Till och med hemma i Slovenien verkar man inte vara något vidare bortalag. 3 vinster, 1 oavgjort och 6 förluster har man vilket såklart inte imponerar någonstans. Nu är man ju som sagt tvärsist med 0 poäng och man har absolut ingenting att spela för medan Napoli går för seger för att säkra gruppsegern. Har svårt att se Slovan Bratislava stå emot Napolis offensiv här och det kan mycket väl rinna iväg till stora siffror. Men medans Napoli göra massa mål och är offensiva som dom kan vara så kanske Slovan kan få till någon kontring och kanske göra något tröstmål, typ, eller nja, troligen inte.

Frågetecken på backen Nicolas Gorosito inför denna match.


Sammanfattningsvis så har vi ett Napoli som är på tok för bra för ett Slovan Bratislava. Hemmafördelen för Napoli är enorm här samtidigt som Slovan Bratislava är ett dåligt bortalag. man har spelat väldigt offensivt på hemmaplan denna säsong vilket resultera i många mål, nu möter man sämsta laget denna säsong pch räkna med mål. Finns inte mycket som talar för att Slovan Bratislava ska orka stå emot en storseger här. Känner mig tämligen ”säker” på handicapet -2.5 här. Strax över medel blir insatsen.

/ L’orso