Dags för kvällsmatch på söndagen i Serie A och det är två bra lag som möts. Där hemmalaget Napoli är riktigt bra just nu och har flera segrar i ryggen med ett lysande anfallsspel framförallt. Motivationen för att nå en CL-plats bör också vägas in. Sampdoria är dock inget dåligt lag och man har relativt bra form dessutom. Senast fick man bara 0-0 i en match som borde slutat 2-0, minst. Kommer målen i denna match istället och räcker det i så fall för poäng?

  • Napoli – Sampdoria
  • Spel: Napoli & Över 2.5 mål
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Napoli har för dagen en riktigt fin form och man har radat upp segrarna nu så här i sluttampen av säsongen. man slog nyligen ut Wolfsburg i Europa League efter sammanlagt 6-3 i de båda matcherna. Däremellan vann man mot Cagliari i ligan via en stabil 0-3-viktoria på bortaplan och gången innan det i ligan så hemmaslog man Fiorentina med 3-0, så ja formen är som sagt riktigt bra.

Framförallt så har man ju Lorenzo Insigne tillbaka i laget sen några matcher sen och det verkar ha gett laget en knuff rent offensivt, den speed han besitter har man saknat lite. Sedan har Marek Hamsik också vaknat till liv igen lite, vilket såklart är bra för Napoli. Till dagens match saknar man Maggio, högerbacken, som är avstängd. Annars inte många avbräck förutom Zuniga och De Guzman som i alla fall inte är tänkta som startspelare. Offensivt ser det riktigt bra ut och hemma är man väldigt offensiva, man brukar dock ha en del problem bakåt där hemma men visst borde man kunna ta en seger med den formen man har just nu.

napoli_200x200    sampdoria_200x200

Sampdoria har haft tufft spelschema den senaste tiden där man möt lag som Milan, Roma, Inter och Fiorentina bland annat men ändå tagit 7 poäng mot dom. Senast mötte man Cesena hemma där jag rekade att det man skulle göra minst 2 mål, och som jag satt och gned mig i håret när chans på chans på chans missades. Avsluten var katastrof den matchen som man annars var riktigt bra i förutom då avsluten. Så med lite mer skärpa så hade man gjort minst 2 mål och jag hade vunnit på spelet. Nu kanske målen kommer för Sampdoria istället när man möter ett Napoli som kan krypa närmre den där sista CL-platsen i och med att Roma torskade på lördagskvällen så räkna med ett taggat och formstarkt Napoli. Men man ska absolut inte underskatta Sampdoria med flera bra spelare, framförallt offensivt.

Laget saknar ingen spelare så det är bara att tuta och köra helt enkelt. Man bör ju komma ihåg att man faktiskt också har chans på CL-platsen om än ganska orealistiskt. Fast vinst mot Napoli här så är det 5 poäng upp till Roma, samtidigt som man befäster Europa League-platsen som man ju har just nu. jag tror inte man går mållösa från matchen, fast att ta poäng kan dock bli svårt ändå.


Napoli är i riktigt bra form för dagen och har verkligen en bra chans att slå sig in i kampen om CL på allvar igen. Jag tror man kommer tuta och köra och är högmotiverade denna kväll. Offensiven är helt klart den bästa lagdelen dessutom, defensivt saknar man högerbacken också. Sampdoria har chans på CL också om än ganska orealistiskt men kampen om EL kvarstår och man spelade riktigt bra senast utan att göra mål, men målen kan mycket väl komma nu. Jag spelar Napoli att vinna + över 2.5 mål till oddset 2.20, spelet finns hos bet365. Insatsen blir strax över medel. Jobbbaaaa!

/ L’orso