Napoli förlorade senast i ligan borta mot Bologna med 3-2, efter att Gonzalo Higuain gjort 2 mål i slutet. Och formen på den mannen är riktigt bra får man ju säga. Han vilades nu i veckan i Europa League när man vann med 5-2 mot Legia, med B-laget ska sägas. Nu möter man ett Roma som visat dålig form flera matcher i rad. Defensiven är Romas svaga del och tror man får det jobbigt i defensiven denna kväll mot rappa, tekniska, formstarka spelare, i synnerhet Higuain.

  • Napoli – Roma
  • Spel: Gonzalo Higuain målskytt
  • Odds: 1.95 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Napoli gjorde ingen bra defensiv insats senast när man förlorade med 3-2 borta mot Bologna, men såklart så gjorde Gonzlo Higuain målen för Napoli. Den mannen har förövrigt gjort hälften av alla Napolis mål i ligan, alltså 14 stycken. Hela 6 mål senaste 4 matcherna. Vi kan kalla det superform men det är nog bara förnamnet. Napoli spelade Europa League i torsdags där man vann med 5-2, men det var såklart med B-laget som man spelat med varje gång vad gäller Europa League denna säsong. Det är helt klart så att man prioriterar ligan i år och formen på hemmaplan är 6 raka segrar, 9 om man inkluderar Europa League.

I den här matchen mot tror jag det blir Lorenzo Insigne-show på sin kant, där han kommer ha en offensiv Alessandro Florenzi emot sig. Ingen match egentligen. Sedan kommer han leverera Gonzalo Higuain med flera bollar. Så har bara Higuain siktet inställt kommer det säkert komma både 1 och 2 mål mot Roma. Och då har jag inte ens nämnt Marek Hamsik eller Jose Callejon som även dom kommer hota offensivt och leverera bollar till Higuain.

napoli    Roma

Roma är inne i en svacka helt klart, man har 5 raka matcher (Champions League inkluderat) där man inte vunnit och där man varit bedrövliga i flera av matcherna. Det är helt enkelt ingen lugn och ro i Roma just nu. Och det känns ju tufft att komma till San Paolo och möta ett riktigt bra Napoli med en superhet Gonzalo Higuain på det. Och när lagets svagaste lagdel är defensiven så är jag orolig för Romas skull inför denna match, där kanterna kommer bli en viktig del för båda lagen.

Roma måste lyckas täppa till vid sina ytterbackar för annars kommer man få stora problem och får jag som jag vill så kommer Lucas Digne och Alessandro Florenzi gå bort sig alldeles för många gånger, vilket kommer leda till att Napoli kommer skapa massor med chanser här. Skulle dom lyckas göra sina livs matcher, ja men då kommer en formstark Gonzalo Higuain ändå lyckas peta dit bollen på något vis. För det finns ju även en målvakt som är hur ostabil som helst.

På skadelistan finns fortfarande Kevin Strootman och Francesco Totti. Frågetecken för Gervinho längst fram, men det är ju inget som kommer påverka Higuains framfart.

——————————————————————————————————————————————————–

Napoli i riktigt bra form, Gonzalo Higuain i superform. Att oddset är så pass högt på en spelare som öser in mål är för bra för att inte spela kan jag tycka. Trots att man var sämre i en match som senast så lyckades han peta dit 2 bollar. Han är i en sådan form att han gör mål på allt. Romas defensiv kommer få en tuff kväll om det blir som jag tror det blir, där ytterbackarna kommer få det oerhört jobbigt mot respektive Napolis yttrar. Jag spelar Gonzalo Higuain som målskytt till oddset 1.95. Insatsen är strax över medel. Avanti Higuain!