Vi tar oss till Neapel där ett Napoli måste börja rada upp segrar nu och vilken passande uppgift man har när man tar emot jumbon Parma som knappt vet hur man tar poäng numera. Tror Napoli efter många besvikelser på senaste tid lär sätta fart från första början och ånga på som vanligt på San Paolo. Vad spelas då?

  • Napoli – Parma
  • Spel: Napoli & Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Napoli är som jag tidigare sagt väldigt hemmastarka, eller man är i alla fall väldigt målglada framåt på hemmaplan vilket tenderar att göra att man släpper in fler mål än man har råd med många gånger som till exempel mot Cagliari (3-3) eller mot Empoli (2-2), och dessa är alltså Napolis senaste två hemmamatcher. Napolis offensiv har verkligen hög kvalité medans defensiven dock inte är så jäkla bra, det är faktiskt bara 7 lag som släppt in fler mål än Napoli denna säsong men samtidigt bara 2 lag som gjort fler mål och det borde ju antyda något. Faktum är att hemmastatistiken i målskillnad kontra bortastatistiken är talande, 18-12 mot 8-8. Men till skillnad från Cagliari och Empoli hemma så har man inte råd att tappa poäng utan 3 poäng måste in på kontot och jag tror man grejar det denna afton.

Till denna match så stryker vi avstängde mittbacken Raul Albiol vilket i och för sig kanske inte är jätteavbräck då han, enligt mig och många andra, inte håller klassen. Men det gör väl kanske inte Miguel Britos heller som får ersätta han på den platsen i försvaret. Och jag tycker väl att om Britos har 3/10 stjärnor så har Albiol något högre ändå. Det vill säga att han är nog ändå en aning bättre. Tyvärr så startar den bästa försvararen Kalidou Koulibaly denna match som han inte gjorde senast hemma mot Empoli. Men borde finnas hyfsat goda chanser ändå att man släpper in mål här. Om inte annat så tycker jag det finns goda chanser att man gör 3 mål själva så spelet går in, då offensiven är riktigt bra. Vi stryker även skadade Michu, Lorenzo Insigne och Juan Zuniga.

napoli_200x200        parma_200x200

Det finns själ till att Parma släppt in flest mål i Serie A som man ju gjort och det är att försvaret inte håller bra klass nog. Förra året hade man Gabriel Paletta där bak men han har varit skadad länge nu, dock tillbaka men matchotränad. Napolis offensiva spel är inte något som Parma gillar alls för det går fort när man anfaller och vi kan väl säga såhär att backarna i Parmas försvar inte har lika bra fart som anfallarna i Napoli. Så det finns en stor chans att Napoli gör en hel del mål i denna match.

Men Parma har faktiskt gjort 18 mål vilket inte är så jättedumt, man har endast lyckats bomma målmaskorna i bortamatcherna mot Juventus, Atalanta och Torino där samtliga har ett bra försvar, speciellt när dom spelar på hemmaplan. Napoli har ju ett betydligt sämre försvar än dessa lag har det visat sig, så varför skulle inte Parma kunna göra något mål då? När det stämmer för Antonio Cassano så kan han faktiskt vara helt magiskt, dom stunderna blir dock alltmer för sällsynta men det var ett tag sen dom var framme, kanske kan komma fram igen mot detta Napoli med dess halvdana försvar. I övrigt så har faktiskt Parma gjort mål här på San Paolo i 4 av dom senaste 5 matcherna. Och det har även blivit Över 2.5 mål i 3 av dom 5 senaste matcherna när lagen ställts mot varandra i Neapel. Ska vi säga 3-1 eller 3-0 till Napoli?

Vi stryker Jonathan Biabiany, Mattia Cassani Abdelkader Ghezzal och Massimo Coda pga skador. Som vi ju gjort ganska länge nu så det är inga förändringar där inte.


Napoli gör mycket mål på hemmaplan, men man släpper även in mycket mål. Parmas försvar håller inte hög klass vilket gynnar ett offensivt starkt Napoli. Men Parma kan absolut göra mål på detta dåliga defensiva Napoli. Mittbacken Raul Albiol är avstängd i Napolis försvar. Hemmalaget måste framåt och imponera på fansen som inte fått se en seger på San Paolo på länge nu i ligan. Parma har några spelare som absolut kan straffa dom för det. Men det är nog mest troligt att Napoli vinner med minst 3-0 här med tanke på Parmas försvar och Napoli offensiv. Därför spelar jag Napoli & Ö2.5 här till oddset 1.90. Insatsen får dock bara bli medel denna gång. Jobba!!

/ L’orso