Hemmastarka Napoli stod för en ruskigt stark insats förra helgen när man körde över Roma. Nu väntar betydligt enklare motstånd i bortasvaga Palermo och jag har hittat ett stenklart spel i mina ögon.


Napoli – Palermo

Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.95 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 15.00

Innan uppehållet hade Napoli en hel problem i sina matcher och man såg inte alls ut som man gjort tidigare under säsongen. Man hade fyra raka förluster mot Inter, PSV och i två raka hemmamatcher mot bottenlaget Bologna. Man avslutade dock året med att vinna mot Siena borta men trots det kändes man inte riktigt lika vassa. Jag trodde man skulle få problem i hemmamatchen mot Roma förra helgen men man vann med 4-1 och visade prov på riktigt vassa omställningar och lagets gigant var utan tvekan Edinson Cavani som satte 3 mål för sitt Napoli. Man visade återigen hur extremt starka man är på sin hemmaplan och det gör att jag inte tvekar i det här spelet!

Man har 7 poäng upp till serieledande Juventus och ska man utmana om titeln så måste man vinna matcher som denna! På hemmaplan är man urstarka och har resultatraden 7-2-1 och fina 25-11 i målskillnad. Jag har väldigt svårt att se hur Palermo ska ta någon poäng i den här matchen!

Palermo ligger näst sist i tabellen och det finns väl ingenting direkt som talar för att man ska kunna ta poäng mot Napoli här. Man förlorade direkt efter uppehållet i bortamatchen mot Parma med 2-1. Innan dess så var man uppe i 5 raka utan seger varav 4 av dessa var förluster. Formen är minst sagt usel och nu möter man ett topplag som jagar titeln i Italien!  På bortaplan är Palermo ett skämt, man är sämst i ligan med sina 3 inspelade poäng denna säsongen. Man har raden 0-3-7 och genomusla 4-17 i målskillnad på dessa matcher. Man backar oftast hem med hela laget och hoppas på kontringar men som ni ser så ger de sällan någon utdelning utan man får oftast vända hem som förlorare.


Som ni kunde läsa ovan så satte Edinson Cavani ett hattrick senast mot Roma och jag tror utan tvekan han fortsätter sin målform här. Han har gjort mål i sina 8 senaste matcher för sitt Napoli och det är en form som är helt enorm! Han leder Serie A:s skytteliga med 16 mål på 16 matcher! Att han gör mål i matchen ger 1.45 hos Ladbrokes och att han gör första målet i matchen ger 3.25 hos Ladbrokes som är högst när det gäller målspel på Edinson Cavani!

Napoli har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över utan man kommer till spel med samma lag som senast!
Palermo har inga nya avbräck att oroa sig över. Noterbart är att man värvat in två spelare från Napoli, Aronica och Dossena, och det mesta talar för att båda dessa spelare kommer till start i den här matchen…