Det är kvällsmatch i Serie A och inte vilken som helst, utan Napoli mot Milan. Fast i och för sig är ju inte Milan något bra lag längre och tränaren har det svårt måste man ju säga. Nu åker man till galna Neapel och ska möta ett taggat Napoli som fortfarande går för Champions League trots att man förlorade tungt senaste borta mot Empoli. Men Milan saknar massor av spelare däribland bästa målskytten Menez, tungt avbräck. Tror absolut på Napoli här.

  • Napoli – Milan
  • Spel: Napoli -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.85 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Napoli hade en riktigt fin tills man åkte på däng borta mot Empoli (4-2) i veckan vilken var en jävla smäll då man tappade i kampen om Champions League-platserna. Men man har dock fortfarande chansen i och med att man möter Lazio i sista omgången, som i sin tur även möter Roma och andra svåra motstånd. Så chansen finns absolut där fortfarande. Men då krävs såklart seger hemma mot Milan. Och även om det finns chans till rotation eftersom man har Europa League semifinal på torsdag så tycker jag man har goda chanser ändå då man har en bred trupp och knappt några skador.

Vi stryker som vanligt, numera, Michu, Zuniga och De Guzman som gått skadade en längre tid. Men truppen är bred och man har råd att rotera en aning och ändå vinna mot Milan ikväll, med tanke på de förutsättningar som Milan står inför. Hemmaplan är såklart en faktor i sig också och man lär bäras fram av de fanatiska hemmafansen.

napoli_200x200   milan_200x200

Milan har det riktigt tungt just nu, inte nog med att formen är på kraftigt nedåtgående kurva med 2 poäng på de 4 senaste och 2 raka förluster mot sisådär motstånd. Man är mitt uppe i en försäljning av klubben, eller i alla fall delar av den. Och sånt genomsyrar ju såklart hela klubben rakt igenom, hur mycket är dock oklart men ändå. man har dessutom extremt svårt att vinna på bortaplan, endast 3 segrar, i och för sig ganska många oavgjorda men tror inte man tar poäng ikväll mot ett motiverat Napoli som knappt har några skador.

Apropå skador och avstängningar så har Milan ett helt gäng borta idag och inte vilka som helst. Vi pratar bäste målskytten och största hotet framåt i form av Menez som är avstängd. Sedan är även mittbacken Mexes och högerbacken Abate avstängda, alla 3 är ordinarie. Och på skadelistan så har vi mittbacken Paletta och vänsterbacken Antonelli. Där den sistnämnde varit en av de bättre sen han värvades in i januari. Även Essien och Suso är skadade. Sedan så har det varit frågetecken kring Montolivo och El Shaarawy som dock båda finns med på bänken i alla fall. Men vi kan väl slå fast i att det är ingen positiv känsla i Milan-lägret alls just nu, och sen Napoli borta på det.


Napoli gick på en mina senast mot Empoli, men innan dess var formen extremt bra och tror den formen lär vara tillbaka här. Motivationsfaktorn måste vara hög dessutom då man fortfarande har chans på Champions League som man såklart vill åt. Skadeläget ser bra ut även om en viss rotation kan infinna sig då Europa League semifinal hägrar å torsdag. Milan har riktigt dålig form just nu och mycket som händer i klubben på högre nivå. Dessutom har man viktiga spelare borta i form av skador eller avstängningar. Vi pratar minst 4 ordinarie som är viktiga för laget. Nä man har inget att hämta i Neapel. Jag spelar Napoli -1 asian handicap, pengarna tillbaka vid vinst med bara 1 mål. Insatsen får bli medel här. Kämpa!!

/ L’orso