Ännu en match som jag väljer att fokusera på i sista omgången och det är den mellan Napoli och Lazio som är direkt avgörande för vilket lag som ska ta den där sista Champions League-platsen. Lazio har den just nu men kan vid förlust tappa den till just Napoli. Och Lazio som kommer från en tung förlust i Rom-derbyt senast. Man möter ett Napoli som måste gå framåt. Vi kommer ha en match där ett lag hela tiden måste gå för mål, vilket kommer att öppna upp matchen rejält.

  • Napoli – Lazio
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Betway
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Napoli kommer från en förlust borta mot Juventus med 3-1, men ändå har man chansen att ta den där så viktiga Champions League-platsen eftersom Lazio åkte på en torsk i Rom-derbyt. Och nu så har man allt i egna händer helt plötsligt trots 3 poäng bakom med bara 1 match kvar i Serie A. Vinner man så kommer man 3a på grund av inbördes möten, blir det poängtapp så är det Lazio som behåller platsen. Därför lär vi få se ett offensivt Napoli i början som kommer jaga ett mål. Och förhoppningsvis lär dom förvalta sina chanser, för man kan ju inte lita på att defensiven gör sitt jobb som dom ju sällan gör. Nä offensiven är styrkan i laget helt klart.

Till denna så viktiga match stryker vi mittbacken Britos som är avstängd för en idiotisk skalle på Morata i föregående match. Annars så har vi skador på Gargano, Michu och De Guzman som tidigare. Så ja, man kommer ställa upp med en bra startelva där offensiven är offensiven är den klart starkaste lagdelen och skulle inte det räcka finns det bra snubbar att slänga in offensivt.

napoli_200x200       lazio_200x200

Lazio kommer från en tung derbyförlust mot ärkerivalen Roma (1-2) och bara några dagar innan det även förlust i förlängningen (mot Juventus) av Italienska cupen. Skulle det bli förlust här så skulle man gå ifrån denna säsong med en stor besvikelse helt klart. Så man kommer göra allt för att inte låta Napoli vinna den här matchen. Men formen på sistone har inte varit så bra. Men taggar man inte till inför en sån här match får man skylla sig själv. Offensivt har man kvalitéer nog för att göra minst 1 balja och med tanke på att Napoli kommer satsa offensivt i början så borde man således få någon chans. Skulle man släppa in ett mål så är man ju tvunget att göra mål själva, ja så kommer det se ut hela matchen.

I Lazio stryker vi defensiva kuggar som Biglia och Radu som såklart är tungt. Offensivt har vi inga problem. Men frågan är om avbräcken är det som fäller avgörande eller om Lazio lyckas klura ut det där ändå med att göra mål på de omställningar man kommer få i början. Att båda lagen kommer få målchanser är jag tämligen säker på. Men det gäller ju att sätta dom också.


Napoli har sin styrka i offensiven och i den här matchen är det endast 3 poäng som gäller, så det lär satsas friskt framåt där man ju har stor bredd med flera kvalitetsspelare. Defensivt har man Britos avstängd. Lazio har 2 tunga avbräck defensivt och ska i början försöka stå emot ett offensivt hemmalag, tveksamt ifall man klarar det. formen är inte den bästa heller. Offensivt har man dock kvalitéer att göra 1 eller 2 mål ifall det vill sig väl. Och man lär få sina chanser med tanke på att Napoli måste framåt. Och kan även bli tvärtom ifall Napoli gör mål….och så vidare. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är strax över medel. Avanti!!

/ L’orso