Här tar vi oss an en oerhört spännande match som kan sluta precis hur som helst. Vvad vi vet är att båda lagen måste vinna för att ens ha chansen till att kampas om den där 3e och sista Champions League-platsen, för ett oavgjort resultat kommer inte räcka långt. Därför kan vi förvänta oss en öppen tillställning där båda vill anfalla och där styrkan ligger i båda lagen. Att tippa 1-X-2 i den här matchen är väldigt svårt, men Napoli borde helt klart inte vara så stora favoriter.

  • Napoli – Fiorentina
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 6.5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Napoli är inte alls bra just nu vilket även resultaten visar och tränare Rafa Benitez lär lämna i sommar, men man har fortfarande chansen på den där Champions League-platsen men då är det endast vinst som gäller i den här matchen. Att kryssa hjälper föga så tror helt klart på att Napoli lär köra gasen i botten och visa hemmafansen att man ändå ger allt. Och visst kan man vinna den här matchen i och med att man spelar på hemmaplan, men också för att motståndarlaget har en defensiv som man önskar mer av och Napoli har väldigt skickliga offensiva spelare.

Tillbaka i laget är ju dessutom Lorenzo Insigne, som varit långtidsskadad, och han betyder mycket för omställningsspelet framförallt, lär bli en nyttigt tillskott nu i slutomgångarna. I övrigt så är skadeläget väldigt bra och man saknar bara Michu som ju varit borta hela säsongen. Nä man borde ha en bra chans att göra minst 1 mål, men defensiven är ju Napolis svagaste lagdel.

napoli_200x200    fiorentina_200x200

Fiorentina har en liknande situation som Napoli där man måste vinna för att nå den där åtråvärda Champions League-platsen så jag tror inte man kommer till Neapel för att försvara sig, nej styrkan hos Fiorentina ligger också i offensiven. dessutom har ju Fiorentina till skillnad från Napoli, spelat väldigt bra under 2015 och det känns som att man mycket väl kan vinna här. Men svårt att lita på Fiorentina när man har den defensiv man har som absolut är akilleshälen i laget.

Vi stryker Khouma Babacar till denna match men offensivt sätt finns det mängder med alternativ så där är det ingen fara på taket. Verkar till och med så att Mohamed Salah börjar på bänken efter tätt matchande, men lär absolut komma in ifall det nu behövs och skulle bli en riktigt vass spelare mot slutet av matchen med tanke på den snabbhet han besitter. Offensiven är jag inte alls orolig för hos Fiorentina utan det är defensiven som man oroar sig för, men nu spelar jag ju inte någon som vinnare här så det känns ju bra på så sätt.


Napoli förväntas starta med en stark elva, främst offensivt. Och det enda om gäller är vinst så det lär bli tuta och kör för hemmalaget. Man har inget att förlora helt enkelt. Fiorentina har liknande situation att man måste vinna för att nå Champions League. Och är absolut bra nog för att kunna straffa ett desperat Napoli med tanke på att man har en bra offensiv. Detta lär bli en öppen tillställning med mycket målchanser. Jag spelar Över 2.5 Mål till oddset 1.84. Insatsen blir något över medel. Avanti!!

/ L’orso