Lunchmatch i Serie A och det är i Neapel det händer. Empoli gästar ett Napoli som bara måste vinna här, annars börjar snacket igen om att Rafa Benitez bör få gå eftersom folket i Neapel har ganska höga krav. Napoli har en tungt avbräck på backsidan vilket kan ställa till någorlunda problem bakåt, häng med vettja.

  • Napoli – Empoli
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Napoli är otroligt offensiva på hemmaplan vilket har lett till att man släppt in mycket mål eller vad sägs som att man släppt in 10 av alla 16 mål just på hemmaplan, men samtidigt gjort 16 av alla 24 mål. På bortaplan ser det ut som så att man gjort 8 mål och släppt in 6, ni ser ju skillnaden. På hemmaplan är det helt andra krav på spelarna så ja defensiven blir lidande då. Och sen att lagets bästa mittback Kalidou Koulibaly är avstängd till denna match gynnar ju knappast det defensiva om vi säger så. Han har varit överlägset bäst defensivt så det kommer märkas en hel del att han saknas, i mitt försvaret kommer man istället ställa Raul Albiol och Henrique som knappast är några toppspelare direkt. Till höger finns offensive Christian Maggio och vänster Faouzi Ghoulam. Målvakten Rafael är inte direkt någon toppmålvakt heller så det är helt klart så att det är i defensiven man har stört problem i laget. Offensivt ser det bra ut såklart. En hemmamatch mot Empoli är en sådan match man bara ska gå ut och vinna utan problem, men man ska komma ihåg att Empoli ändå har en del farliga spelare när dom väl får chansen, och med Koulibaly avstängd ökar dom chanserna ganska mycket. Sedan en tid tillbaka är även ordinarie vänsterbacken Juan Zuniga skadad.

napoli_200x200           empoli_200x200

Empoli är ett intressant lag på så sätt att man har jättemånga egna produkter i laget vilket är kul för den Italienska fotbollen att man tagit sig hit på det sättet. Men man har även farliga spelare offensivt där det finns massor av erfarenhet och spelare som gjort en hel del mål i sina karriärer. Vi pratar såklart om Massimo Maccarone och Francesco Tavano och strax där bakom har vi Simone Verdi, före detta Milantalang. Empoli hade en cupmatch i veckan där man hemmaslog Genoa (2-0) men man vilade alltså denna trio och några till så dom kommer utvilade. När motståndarlaget dessutom har sin bästa mittback avstängd tror jag dessa herrar kan förvalta någon av sina chanser man kommer få, för som sagt dom har gjort en del mål i sina karriärer och sånt försvinner inte på en natt bara. Nu kanske inte formen är på topp men jag tycker chanserna är goda ändå. Empoli har gjort 7 mål på hemmaplan och 7 mål på bortaplan så man är inget utpräglat hemma- eller bortalag. På bänken har man även Manuel Pucciarelli som faktiskt gjort flest mål i laget och fått starta en del matcher, nu tror dock Gazzetta dello Sport att Tavano får chansen istället. Men att man kan slänga in en sån kille är bara positivt för vårt spel här. Att man sen kommer släppa in ett mål är nästan givet då Napolis offensiva spelare är så pass bra för Empolis försvar här.


En kort summering är den att Empoli med sin erfarenhet där fram är absolut inte helt ofarliga, får dom en chans så behöver dom inte mycket för att göra mål. Och nu när Napoli saknar sin bästa mittback, som är avstängd, ökar chanserna avsevärt. Napoli är bättre offensivt än defensivt, framförallt på hemmaplan när man släpper på gasen nästan för mycket. Oddset på att båda lagen ska göra mål känns bra och jag går in med en insats på strax över medel. Nu kör vi!

/ L’orso