Dags för 1 av 2 semifinaler där italienska Napoli där emot Ukrainska Dnipro. Här tror jag vi kommer få se ett spelförande Napoli i riktigt bra form som kommer med gott självförtroende samt kan mönstra den bästa startelvan. Dnipro får säkert se sig besegrade här på bortaplan för att sen kanske ha en chans på hemmaplan. Borde vara klasskillnad och då ska ju bara ett formstarkt Napoli kunna lösa en seger på hemmaplan ganska bekvämt.

  • Napoli – Dnipro
  • Spel: Napoli -1.0, -1.5 (asian handicap)
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 21.05

Napoli har som sagt riktigt bra form och haft det senaste månaden där man slog ut ligatvåan Wolfsburg, från Tyskland, förvånansvärt enkelt. Man kan ju säga att formen har infunnit sig i precis rätt läge om man ser på Europa League. Och framförallt nu på hemmaplan lär det bli åka av när man mönstrar starkaste startelvan. För jag har nämligen svårt att se hur Napoli inte ska kunna lösa en seger, troligtvis med 2 måls marginal. Senast i ligan vann man mot Milan med klara 3-0 och det är ungefär så siffrorna sett ut sista tiden med undantaget Empoli borta (4-2 förlust) där det hände nåt konstigt.

Man har som sagt bra skadeläge där långtidsskadade Michu som vanligt är fortsatt skadad. där även De Guzman också finns. men bredden är bra och spelarna har toppform just nu.

napoli_200x200    dnipro

Dnipro ska man inte underskatta helt, då dom kan spela väldigt bra försvarsspel. Och ska även sägas att jag inte har superkoll på de ukrainska laget, men sett dom i Europa League när dom spelat och dom kontrar bra och vinner jämna matcher. Nu möter man dock ett riktigt formstarkt Napoli, på bortaplan dessutom. Det borde vara ett steg upp i klass gentemot de motstånd de haft i turneringen. Och här på bortaplan ska man normalt sett inte ha något att hämta, tycker i alla fall inte jag.

Man har dessutom tre spelare skadade som heter Mazuch, Zozulya och Skakhov. Såklart man  gärna haft fullt lag när man ska ta sig an ett så bra motstånd. Så det blir väl att försöka hålla nollan så länge det bara går, vilket lär bli svårt då Napoli är riktigt vassa offensiv och kan luckra upp de flesta försvar med alla olika spelare dom har. Nä det blir nog en tung kväll för ukrainarna.


Napoli kommer med riktigt bra form till det 1a semifinalmötet med Dnipro och man har ett riktigt bra lag att tillgå. Vi lär få se ett hemmalag som kommer gå för fullt för att få med sig ett bra resultat till bortafajten. Inte så att Dnipro är det svåraste motståndet man mött heller. Dnipro å andra sidan får nog det tufft, dessutom när man har några skadade. Sen är napoli ett bra steg högre i nivå gentemot de motstånd man mött tidigare så det lär märkas. Nä jag tror Napoli vinna detta med 2-0, 3-1, typ. Jag spelar Napoli -1.25 till oddset 2.05 som är riktigt bra i mina ögon. Halva insatsen tillbaka på bara 1 måls marginal. Lägger insats på lite över medel. Jobba nu!!

/ L’orso