En del riktigt fina matcher idag där Athletic Bilbao tagit sig till Italien för ett möte med Napoli. I potten för detta dubbelmöte har vi en plats till Champions League, vilket innebär stora pengar in till klubben. Oftast brukar det bli relativt avvaktande i första mötet, men jag tror det här mötet kan bli något annorlunda.

  • Match: Napoli – Athletic
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Napoli hamnade på en tredjeplats under förra säsongen i serie A och får därmed kvala till Champions League. Napoli ska ses som favoriter i detta dubbelmöte, men samtidigt så tror jag inte man alls är nöjda över motståndet man fick. Det är ingen lek att åka till San Mamés, vilket alla storlag i la liga fått erfara, så jag tror italienarna gärna vill ha med sig ett bra resultat inför returen om en vecka. Det borde innebära ett hemmalag som verkligen vill anfalla idag, och gästande Athletic är definitivt inget lag som backar hem i onödan. Så framför mig ser jag en ganska öppen match där lagen byter chanser med varandra, vilket är gynnsamt för ett överspel. Napoli har ingen dålig anfallsuppsättning med bland annat Callejon, Mertens, Hamsik, Michu och Higuain. Det är klasspelare hela bunten och ger man dessa yta att arbeta på så är man väldigt illa ute, något som jag tror Athletic kommer bjuda på idag. Försäsongen har varit bra för Napoli som har fyra vinster på sina fem träningsmatcher, där bland annat Barcelona (1-0) besegrats. Men trots att man höll nollan så var det knappast något stabilt försvarsspel man bjöd på, med lite bättre skärpa i avsluten hade Barcelona gjort minst ett par mål där. Man får absolut inte underskatta gästande Athletic idag, för man har ett anfall som är redo att hugga vid minsta misstag.
Benitez har tagit ut följande trupp till dagens match: Rafael, Andujar, Contini, Maggio, Mesto, Albiol, Koulibaly, Britos, Ghoulam, Gargano, Jorginho, Inler, Callejon, Insigne, Mertens, Hamsik, Michu, Duvan, Higuain.

napoli_200x200Athletic_200x200

Athletic hamnade på en fjärdeplats under fjolårssäsongen och såg sylvassa ut under andra halvan. Till den här säsongen har man fått behålla större delen av laget där endast Ander Herrera lämnat för Manchester United. Det innebär att man är otroligt samspelta redan nu och det har även märkts på träningsmatcher under försäsongen. Nio träningsmatcher har man hunnit spela där man har raden 5-2-2. Förlusterna har kommit när man vilat alla sina stjärnor, så dessa två räknar jag bort direkt. Jag har sett ett antal matcher med laget och det har sett väldigt stabilt ut, man har lekt med både Benfica (2-0) och Borussia M’gladbach (3-1) bland annat. Man har inte en lika exklusiv anfallsuppsättning som Napoli har, men det finns kvalité här också. Aritz Aduriz har pumpat in mål på försäsongen och så vass som han ser ut just nu har jag aldrig sett honom. En annan som verkar vara i toppform är Iker Muniain, som jag tycker utvecklats enormt det senaste året. Man ska komma ihåg att den här killen endast är 21 år gammal och verkligen dominerar ute på planen just nu. Lägg till en underskattad Markel Susaeta och helt plötsligt så har gästerna en mycket kapabel anfallstrio. Men jag litar inte på defensiven hos baskerna, där det ser betydligt tunnare ut.  Mittback och lagkapten Carlos Gurpegi är ingen sprinter och vi har sett förut att han kan få problem mot bättre lag. Jag tycker även att målvakt Gorka Iraizoz sett sina bästa dagar, så där har vi ytterligare ett litet frågetecken.
Valverde har rest med följande trupp till Neapel: Iraizoz, Laporte, Erik Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Ibai, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Balenziaga, Arrizabalaga, Guillermo, Unai López, Viguera.


Napoli vill framåt och jag tror även att det är samma taktik som gäller för Athletic. Det är förbaskat synd att ett av dessa lag ska ryka redan nu, men jag hoppas man bjuder på show innan det är dags för ena laget att tacka för sig. Testar en mindre insats på överspelet här och bänkar mig med popcorn, för detta vill man inte missa!

Har även ett målskyttespel i matchen som jag måste testa med en mindre slant:

Aymeric Laporte målskytt – 21,00 @ bet365- 0,5/10 units

Laporte är en framtida världsspelare och är riktigt bra redan nu. Nu spelar han på mittbacken och får väl inte särskilt många tillfällen till att näta. Men 20 åringen är riktigt stark i luften och lyfts in i straffområdet så fort det vankas fasta situationer, där han gjorde en del mål förra säsongen. Dessutom brukar han trycka av en del frisparkar med sin vänsterfot när det ges lägen. Att han ska stå i 21 ggr smeten som målskytt köper jag inte direkt. En kul tv-slant läggs på detta!

/e@sy