Nancy ska ta sig an ett pånyttfött Marseille här och jag har saken klar för mig. Det bör bli en enkel match för ett av lagen, häng på!


Nancy – Marseille

Spel: 2
Odds: 2.35 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Nancy har verkligen inte imponerat inledningsvis då man har 1-1-2 som resultatrad och ynka 2-5 i målskillnad. Man vann premiären mot usla Brest med 1-0 och sedan kryssade man borta mot Lille vilket var bra gjort. Men i de två senaste matcherna har lagets usla form visat upp sig igen då man först åkte på stryk hemma mot Tolouse med 0-1 och nu senast fick man storstryk borta mot Lorient med 3-0! Man har verkligen inte fått igång sin offensiv än och defensiven har visat upp stora bekymmer i matcherna också.

Marseille låg ganska lågt på transfermarknaden denna sommaren men man har förstärkt upp försvaret något plus att man värvat spektakulära Joey Barton till klubben men hans avstängning kvarstår trots övergången i 9 omgångar. Man har dock inlett ligan på bästa tänkbara vis och man har 4 segrar på 4 möjliga matcher. Segrarna är inte tagna mot vilka lag som helst utan man har slagit fjolårsmästarna Montpellier med 1-0 på bortaplan och topplaget Rennes med 3-1 på hemmaplan. Detta var lagets två senaste matcher. De två första matcherna vanns hemma mot Sochaux med 2-0 och borta mot Reims med 1-0. Man är även vidare i Europa League där man slog ut Sheriff Tiraspol.

Marseille spelar som sagt övertygande fotboll för dagen där man skapar mängder av chanser med sitt offensiva spel som strålar för dagen. Senast mot Rennes visade att man har fått igång effektiviteten också när man gjorde 3 mål framåt. Nu möter man ett Nancy som inte imponerat defensivt och definitivt inte offensivt heller vilket talar för mitt spel. Marseille har bara släppt in 1 mål på sina fyra inledande matcher i ligaspelet och det får ses som starkt. Defensiven bör kunna täppa igen bakåt här.

Inbördesmöten talar för Marseille då de vunnit borta mot Nancy i 4 raka matcher nu! Marseille har formen på topp och man har verkligen fått igång laget nu och man ser ut att bli farliga i år. Man har som sagt slagit fjolårets vinnare och är vidare i Europa League och man leder serien. Nu ställs mot ett Nancy som är utan form och som känns helt iskalla för dagen. Det här bör man ta trots bortaplan!