Ligue 2 i Frankrike står för dörren denna fredag och det börjar dra ihop sig som i så många andra ligor. Nancy är ett av dom bästa lagen i ligan just nu och möter idag ett Istres som har usel form och ett riktigt dålig läge i tabellen. Nancy jagar Caen i tabellen och behöver 3 poäng i denna match, Istres bör få det tufft.

Match: Nancy – Istres
Spel: Nancy
Odds: 1.80 @ Bet365
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2/5 20:00

Nancy har spelat riktigt bra fotboll den senaste tiden och hade kunnat vinna i senaste matchen om inte Lens målvakt storspelat under matchen och det hela slutade med 1-1. Ett resultat som helt klart gynnade Lens som är indragna i striden om uppflyttning, en vinst hade helt klart ökat Nancy´s egna chanser till uppflyttning. Nancy är obesegrade på dom 5 senaste matcherna med 3-2-0 med 1 vinst hemma och 2 på bortaplan. I tabellen ligger man på en 4:e plats inför denna match 2 poäng bakom Caen som innehar den 3:e platsen, dock har Caen en match mindre spelad. Hemma denna säsong har Nancy spelat 8-5-4 med 25/11 i mål.Tveksam till spel i denna match är Vincent Muratori, saknas helt gör Remi Walter, Romain Grange och Florent Zitte.

nancy_200x200istres_200x200

Istres har det fortsatt tungt och har nu endast tagit 1 poäng på dom 4 senaste matcherna, 0-0 i senaste matchen hemma mot Châteauroux innebar den poängen. I tabellen ligger man precis under strecket på 18:e platsen och behöver så klart poäng för att ta sig över strecket, något som sett svårt ut senaste tiden. 1-1-3 på dom 5 senaste matcherna där vinsten kom hemma mot Niort i slutet på mars. Borta denna säsong har man varit usla med 2-4-11 och 19/39 i mål, man är det lag i ligan som släppt in flest mål på bortaplan denna säsong. Florian Tardieu är avstängd, tveksam till spel är Damien Perrinelle och Michael Bosqui.

Sett till historiken lagen emellan har Istres ett litet övertag, dock ska det tilläggas att man inte varit i närheten av bra form på mycket länge och historiken betyder inte så mycket i just denna match. Nancy har i dom senaste matcherna varit ett av dom bästa lagen i ligan och det lär man fortsätta med även i denna match. Det var nära att det slutat med seger i förra matchen något jag tror man tar igen i denna. Istres har inte lyckats med mycket vare sig den senaste tiden eller borta denna säsong och jag tror inte att man kommer att göra det i denna match heller. 3 välförtjänta och sköna poäng till Nancy.