Rafael Nadal ställs nu på sitt största prov sedan sin comeback, Gulbis, den hetaste spelaren på touren på hans underlag, riktigt intressant match!

  • Matchen : Nadal – Gulbis 
  • Liga : ATP Indian Wells
  • Speltips : Gulbis +1.5 set
  • Odds : 2.01 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 00.30

 

Rafael Nadal ifrån Spanien är tillbaka efter skada och detta är hans första hardcourt turnering sedan i slutet av Mars förra året och det syns på hans spel att han har varit skadad. Han är en spelare som har haft en otrolig defensiv där han slidar ute i hörnen för att sedan vara snabbt tillbaka i poängen och ha chans att kontrings spela men jag såg han emot Harrison och han vill verkligen undvika att slida på hardcourten. Harrison pressade Nadal till tiebreak i ett set och var väldigt nära att ta första setet. Harrison är egentligen formlös, bara att Nadal inte är bra just nu, speciellt inte på hardcourt. Hans första serve tycker jag nästan har blivit bättre men hans defensiv och hans rörlighet är väldigt begränsad just nu tycker jag och att då gå ut och möta en väldigt offensiv spelare som slår hårt i hörnen kommer bli otroligt svårt!

Ernests Gulbis ifrån Lettland slarvade otroligt mycket emot Andreas Seppi, han är tourens hetaste spelare med hela 13 raka vinst matcher emot spelare som Tipsarevic, Lopez, Querrey och senast Seppi. Andreas Seppi är en väldigt säker spelare i defensiven och han är väldigt lik Nadal där dock så är Seppi mycket bättre i hörnen just nu än Nadal och det kommer synas i dagens match. Gulbis har en enorm första serve och stora och kraftfulla grundslag som han kommer slå offensivt på. Han har sagt själv att Nadal är den toppspelaren som passar honom bäst då han vill möta spelare som spelar med top spin så han slipper böja sig ner och slå med topspin, han vill hellre få bollen upp lite och sedan slå flakt offensivt. Han har tagit set emot Nadal 3/4 gånger, varav en gång på grus och nu möter han en halv-skadad Nadal och nu är Gulbis en mycket seriösare tennis spelare samt tourens hetaste spelare.

Om Gulbis ska vinna över Nadal så kommer det vara idag och enligt mig så har han en väldigt bra chans.

Lycka till!

/Lidde

 

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba