Vilken match detta kommer att bli! Två spanjorer som är riktigt bra på gruset ska ställas mot varandra och jag är inte alls säker att Nadal kommer att gå hem denna, oerhört svårt att se det faktiskt. Tycker att Ferrer har spelat riktigt bra över en lite längre tid och det var inte bara en tillfällighet.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Monte-Carlo
  • Match: Nadal – Ferrer
  • Spel: Ferrer +1.5 set
  • Odds: 2.01 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15:00

Tycker chansen är betydligt mycket större än vad oddsen visar att Ferrer kommer att försvara poängen från förra årets semifinal. Han har sju raka vinster i år och den senaste kommer mot Simon, i första matchen så blev det för lätt när Estrella tvingades ge upp i andra set efter 6-2 förlust i första. Jag gillar det jag har sett av honom och det var egentligen inga konstigheter för honom mot Simon trots ett förlorat tiebreak så vann han med 6-1 i första och 6-1 i tredje, väntat! Jag tror att han kommer föra spelet relativt lätt i egen serve, Nadal har sett svag ut på den fronten och trots att Nadal har väldigt lätt för honom rent statistiskt sett så har Ferrer ett försprån de senaste två åren.

Ferrer har plockat minst ett set de tre senaste matcherna och en av de var förra året i Monte-Carlo och i kvarten! Upprepning i år? Och sedan var det i Roland Garros och med tanke på Nadal’s frånvaro en bit in på säsong så ser förutsättningarna bra ut enligt mig.

Nadal har mött Pouille som han verkligen mosade och jag såg folk på twitter skrika ut, ”King of Clay is back”. Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta, nej jag tror inte han är tillbaka! Pouille ska han mosa alla dagar i veckan! Annat blev det mot Isner där han verkligen fick kämpa sig igenom ett tiebreak samt en setförlust innan han hittade breaket i tredje. Han hade svårt att retunera Isner’s stora serve och i själva spelet så tycker jag han var rätt sårbar och är rätt övertygad om att Ferrer kommer att ha övertaget när han får till slagen ut mot hörnen. Detta blir utan tvekan den svåraste matchen för honom hitills på gruset!

Nej, Nadal har som sagt inte övertygat mig än att han är tillbaka i sitt vanliga spel och jag går emot marknaden som har 2.01 på Ferrer att plocka ett set, här har vi cirka 20 punkters värde i mina ögon!

@haegge1