darcis2Steve Dacis är absolut ingen festlig lottning för Rafael Nadal i öppningsrudan av Wimbledon. Spanjoren har spelat väldigt sparsamt i år och har ännu inte spelat sin första gräsmatch för året. Steve Darcis har lurat många duktiga motståndare genom åren.

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: Wimbledon
  • Match: Rafael Nadal – Steve Darcis
  • Spel: Darcis +9
  • Odds: 1,71 @ pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15.30

Darcis är erkänt duktig på gräs och andra snabba underlag. Förra året slog han Tomas Berdych i raka set i OS och har bara förlorat en match i karriären på gräs som skulle motsvara dagens handikapp-lina.

Annars håller han alltid jämna steg med motståndarna. Han har nosat både på Almagro och Wawrinka i år och slog Baghdatis förra året på gräs. Jag hade förstått att linan var så pass hög om Darcis varit en spansk grusspelare utan större meriter. Men nu har han ju faktiskt bevisat att han behärskar gräset.

darcis

Underlaget passar belgaren perfekt. Även om han inte servar hårdare än 190 km/h så är han riktigt bra på att döda korta returer – någon som får mig att tro att Nadals backhandssida kommer att få ta emot en och annan serve. Dessutom besitter Darcis härlig känsla i handlederna och vi kan nog räkna med en och annan stoppboll som Nadal får jobba på.

Rafael Nadal har genomlidit en tung skadeperiod och hade lite problem att komma tillbaka. Han är väl medveten om att gräset sliter mycket på knäna och spontant känns det som att han kan vinna på en lite lägre växel här – utan att slita ut sig.

Förra året åkte spanjoren på stryk mot Kohlschreiber i Halle och Rosol i Wimbledon. Då hade han precis samma fina resultat inför grässäsongen som han har i år.

Sedan 2008 har Nadal bara vunnit fyra matcher med större marginal än dagens lina. Det har varit matcher mot Michael Russell, Ryan Sweeting, Paul-Henri Mathieu och Marcos Daniel – samtliga spelare är usla på gräs.

Vi får nog se spansk seger, men någon direkt utklassning känns orimlig.