Fortsatt inne på spåret med UFC 171 i Dallas där vi nu hoppar ner ett steg till lättviktarna där två olika generationer gör upp med en profilstark veteran i den ena hörnan. Diego Sanchez är på jakt efter ett nytt krig, den här gången med en väldigt talangfull Myles Jury som motståndare. Lyfter fram ytterligare en underdog där jag anser att favoriten kan testas.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Myles Jury – Diego Sanchez
  • Spel: Sanchez
  • Odds: 2,45 @ Ladbrokes
  • Units: 2/10
  • Spelstopp: 03.05 16/3

Myles Jury (13-0) har nu skrapat ihop ett väldigt imponerande facit och klättrar sakta men säkert uppåt i rankingen, något som nu har bidragit till den här matchningen som ur vissa avseenden får ses som det tuffaste testet hittills. ”The Fury”, som fyller 26 senare i år, kan visa sig vara en stor talang på uppgång och gjorde sig ett namn, för den här publiken, i The Ultimate Fighter-serien där han inte lyckades gå hela vägen. Riktigt fin grappling visades upp mot numera högt rankade Michael Johnson i en ensidig affär, något som följdes upp med riktigt bra händer när Ramsey Nijem slogs ut. Ny seger senast innan årsskiftet där Mike Ricci slogs tillbaka via ett delat domslut.

hi-res-7768256_crop_north

Diego Sanchez (24-6) har i princip vuxit upp i den här organisationen och noterbart när man nämner TUF-serien är att han var med i den absolut första säsongen av det programmet för snart 9 år sedan där han även stod som slutsegrare. Vägen hit har dock varit något brokig, fylld av skadebekymmer och privata problem, vilket har bidragit till att han högst troligt inte kommer se de högre höjderna på nytt. Positivt dock att han har börjat matchas på nytt där det här blir den tredje matchen på dryga året, något som inte var möjligt tidigare. Han visade upp ett enormt hjärta senast (bilden) där han inte var långt borta från att vända ett stort underläge mot topprankade Gilbert Melendez efter att ha blivit totalt utboxad i de inledande 2 ronderna. En av de främsta bataljerna under 2013 och en i raden av många ”fight of the night”-utmärkelser för Sanchez del, som är relativt allround om än utan de absoluta spetsegenskaperna.


Det äldre gardet mot den nya generationen. Jag tror helt klart att Jury kan hävda sig redan nu och även i framtiden medan den 7 år äldre Sanchez inte ska räcka till mot toppskiktet, samtidigt ser jag det här som ett rejält test för den yngre favoriten där karaktären och storleken på den här tillställningen är hans största hittills. Diego Sanchez, som kommer från grannstaten New Mexico, kommer utan tvekan vara den en klar majoritet av åskådarna sympatiserar med i det här mötet efter alla de krigen han har bakom sig och han är alltjämt en stor publikfavorit. Han har en förmåga att stjäla många ronder enbart på ren aggressivitet och att hela tiden röra sig framåt, något jag tror att han kan få med sig även om motståndaren (vilket är ett väldigt troligt scenario) landar en högre procent av slagen där det ska bli intressant att se vilka taktiska drag motståndet kan kontra med då jag inte tror att Jury kan etablera någon brottningsmatch till sin fördel. Sanchez är betydligt mer erfaren och har det som krävs för att driva upp samma höga tempo över 15 minuter där jag inte är helt främmande vid att han lyckas nöta sig till en ny, jämn och tät poängseger.

En lägre insats testas på Diego Sanchez som segrare.

/Puyol