Jag har hittat ett fint spel i segundan idag som jag tycker känns väldigt intressant. Det är ett pressat Murcia som tar emot krislaget samt jumbon Xerez på hemmagräs och här har man fina chanser till tre poäng.

  • Match: Murcia – Xerez
  • Spel: Murcia
  • Odds: 1,90 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Murcia ligger för tillfället på en 16:e plats och har endast tre poäng till godo på Mirandes som ligger precis under nedflyttningsstrecket. Man gjorde ett tränarbyte för tre matcher sedan då Gustavo Siviero fick lämna till förmån för Onesimus Sanchez, och efter detta byte verkar laget vaknat till en aning. Det blev förvisso stryk i Sanchez första match mot Recreativo (1-2), men efter detta har man slagit Mirandes (1-0) på bortagräs och kryssat mot Numancia (0-0) med en man mindre större delen av matchen. Man har alltså hållt nollan i två raka matcher och det är inget målgladare gäng som kommer på besök idag, så chansen för ännu en nolla är väldigt stor. Lyckas man bara pilla in en boll framåt ska man lösa detta.

Mittback Mauro missar dagens match, i övrigt ser det bra ut hos hemmalaget.

Xerez är segundans stora krislag just nu och mycket tyder på att man spelar i segunda B nästa säsong på ett eller annat sätt. Vi kan ju börja med formen som är totalt urusel då man inte vunnit en match sedan 4:e november då man bortaslog Hercules med hela 5-1. Men efter detta är det alltså fritt fall med fem oavgjorda resultat och tio förluster. Man kommer in här med sju raka förluster där man dessutom gått mållösa i de sex senaste matcherna. Självförtroendet är alltså inte direkt på topp och klubben lider dessutom av stora ekonomiska bekymmer just nu vilket inte verkar göra spelarna allt för hungriga. Xerez är alltså en klubb som på ett eller annat sätt förmodligen åker ur segundan i år och man verkar gett upp hoppet totalt.

Till dagens match får man klara sig utan Jose Mari, Velez, Alvaro Rey, Mendoza och Adrian Ruiz. Framförallt Mendoza och Rey saknas då dessa är startspelare alla dagar i veckan.


Murcia är i akut behov av poäng för att inte bli indragna i bottenstriden och formen är helt klart uppåtgående. I Xerez verkar alla gett upp hoppet och detta lag är ett skepp som tar in otroligt mycket vatten just nu. Med dessa förutsättning så spelar jag gärna på ettan till 1,90 hos expekt, insats strax över medel.

/e@sy