Även idag har vi lite fotboll från segundan i Spanien och jag väljer att vända blicken mot Murcia – Gimnastic. En match som inte har någon större betydelse och jag förväntar mig ett öppet spel här. Haka på!

  • Match: Murcia – Gimnastic
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1.75 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Murcia placerar sig på en 16:e plats i ligan med 12 poäng ner till nedflyttningsstrecket, vilket innebär att man har säkrat nytt kontrakt i segundan till nästa säsong. Man kommer ifrån två raka målkalas där man först spelade 2-2 mot Guadalajara för att sedan vinna på bortagräs mot Alcoyano med 3-1. Givetvis blir det lite mer fokus på anfallsspelet nu när man redan är klara, viljan att jobba hemåt är ju inte lika stark. Murcia är inte heller något panglag på hemmagräs med endast 7 segrar den här säsongen på 18 försök, dessutom släpper man oftast in mål när det vankas hemmamatch.

Man har ganska stora skadebekymmer i hemmalaget och får klara sig utan Parraga, Gonzalez, Aguilera, Amaya, Kike Garcia, Lozano och kaptenen Richi. Tunga avbräck och framförallt då defensivt.

Gimnastic är redan klara för nedflyttning då man är 12 poäng bakom Girona på säker mark, så det blir segunda b nästa säsong. Men allt ont för något gott med sig och detta innebär säkerligen att man kan spela lite mer avslappnat än tidigare måstematcher. Man har även en ”helt ok” form med en vinst, en förlust och två kryss på sina fyra senaste. Man har även gjort mål i alla dessa matcher samt släppt in en hel del mål, och jag tror på något liknande idag.

Bortalaget får klara sig utan backen Sergi Juste, i övrigt ser det riktigt bra ut skademässigt.


Ingen direkt motivation och en massa defensiva skador hos hemmalaget gör att jag tror Gimnastic målar här. Sen finns det givetvis en anledning till att Gimnastic ligger där man ligger, så jag tror även hemmalaget stänker in någon boll här. Båda lagen gör mål till 1.75 hos unibet alltså!

Testar även två sidospel i den här matchen:

Gimnastic till 4.50 hos unibet, 1/10 units spelas.

Över 3 mål (asian) till 2.30 hos bet365, 2.5/10 units. (pengarna tillbaka vid 3 mål)

Kommentera gärna spelet om ni har några synpunkter eller frågor!

/e@sy