Innebandyn rullar vidare och matcherna duggar tätt nu. Vi släpper Falun den här gången och koncentrerar oss på mötet i Småland där Mullsjö ska ta emot Helsingborg i en väldigt intressant match där viktiga poäng står på spel. Har hittat ett överodds som rekommenderas denna torsdagkväll.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Mullsjö – Helsingborg
  • Spel: Helsingborg under 6,5 mål (under ordinarie speltid)
  • Odds: 2,20 @ Ladbrokes
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.30

Mullsjö har spelat upp sig och sedan en månad tillbaka har man börjat få utdelning för det. Även om trepoängarna inte har strömmat in så har man ändå slitit åt sig ett antal värdefulla resultat och man har varit svårbesegrat. Senast kammade man noll, för första gången på ett bra tag, trots en godkänd insats i en jämn match mot ett svårspelat Granlo. Man är stabilt för dagen och ska hålla Jönköping/Karlstad bakom sig i tabellen.

Helsingborg däremot har hittat en ny vändning och det i fel riktning. Man inledde riktigt starkt efter VM-uppehållet men kommer nu från några högst tveksamma prestationer och tunga resultat. Först blev man fullständigt överkört av Warberg för att sedan tappa en ledning på 4 mål mot ett kraftigt skadedrabbat Caperiotäby. Senast förlorade man (efter förlängning) fullt rättvist mot bottenlaget Jönköping i en match där målvakten Jonathan Paulsson var bäst på planen, enligt rapporter. Man har 4 poäng upp till närmsta slutspelsplats.

Om man ser till de preliminära laguppställningarna så hittar jag inga avbräck hos något av lagen.

Mullsjö har tagit poäng i 6 av sina 7 senaste matcher medan Helsingborg endast har vunnit en av 8 matcher utanför Skåne under pågående säsong. Min första tanke var att spela dubbelchansen på Mullsjö där 2,02 (Nordicbet) sticker ut något, men sedan sneglade jag mot det här alternativet istället. Statistiskt sett så är det här är ett väldigt märkligt odds (och lina) i mina ögon.

Helsingborg är ett relativt målsnålt lag, speciellt på bortaplan om man ser till snittet där man ligger på låga 3,5 mål/match. Man har endast gjort 7 mål (eller mer) i 3 av 16 matcher, varav en av 8 på bortaplan, och det mot bottenlaget Karlstad. Man har haft svårt att föra matcherna på bortaplan och mot ett Mullsjö som sjunker ner i banan så kommer man inte få alltför många lägen till att kontra.

Mullsjö har vässat till sitt försvarsspel på slutet där man ser ut att hittat sin täta box. I de 6 senaste matcherna har man släppt in 5, 3, 4, 3, 5 och 3 mål (under ordinarie speltid), innan dess var serieledande Storvreta det senaste laget att göra över 6,5 mål (8 mål under 60 min) på dem. Noterbart är att i dessa 6 matcher så har man endast släppt till i snitt 18 skott/match (på mål), vilket är en del av förklaringen, och skulle man ligga på något liknande ikväll så har jag ytterst svårt att se hur man ska släppa in 7 mål, om nu målvaktsspelet inte skulle vara otroligt uselt.


Så här långt är Ladbrokes det enda spelbolaget jag har kunnat hitta som erbjuder spel på dessa över-/underspel per lag, vilket man brukar göra i varje omgång. Spelar på att bortalaget inte gör mer än 6 mål under ordinarie speltid. Insatsen över medel, 2,20 känns helt fel.

/Puyol

Ni kan även följa oss via Twitter: @spelaspelse @Puyol_SpelaSpel