Vi är nu framme i den 14:e spelomgången av SSL som sånär fullbordas i och med kvällens matcher. Viktiga poäng står på spel när Caperio/Täby reser ner mot Småland och Nyhemshallen för att ta sig an ett formstarkt Mullsjö. Hittar ett överodds i det här mötet som är av stort intresse.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan, Sverige
  • Match: Mullsjö – Caperiotäby
  • Spel: Mullsjö
  • Odds: 2,60 @ Nordicbet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.30

Mullsjö har, precis som väntat, placerat sig i de nedre regionerna av tabellen. Man är dock minst ett och två snäpp stabilare än bottenkollegorna (lokalrivalen Jönköping och Karlstad) där man är någorlunda tryggt i sin spelidé och sitt grundspel. Man är nu 4 poäng upp på dessa lag och det med en match mindre spelad, mycket tack vare den senaste tidens insatser. I söndags bortabesegrade man AIK och innan dess tog man poäng mot topplagen Storvreta och Warberg, vilket är ruggigt starkt och det här är utan tvekan lagets bästa period under pågående säsong.

Hemmalaget ställer upp med samma matchtrupp som senast.

Caperiotäby var också förhandstippat på den undre halvan av tabellen, men då främst bland lagen strax utanför slutspelsplatserna. Man inledde dock väldigt bra där man framförallt har en stark poängskörd hemma i Stockholmsförorten. Efter VM-uppehållet har man dock börjat tappa mark där diverse skadebekymmer har varit en bidragande orsak till det, där även huvudtränaren Danne Bron-Sundbom valde att kliva av. Man åkte på tre raka förluster innan man lyckades slå Warberg senast som dock saknade så gott som hela första femman.

Till kvällens match får man klara sig utan Rickie Hyvärinen, Johan Edlund, Filip Urwäder, Tobias Stensiö och eventuellt även Mikael Karlsson. Det är par tongivande spelare och tunga avbräck när man inte har någon vidare bredd i truppen.


Mullsjö har nu en bra chans att dra ifrån lagen som befinner sig under nedflyttningsstrecket. Med de här förutsättningarna så har vi ett hyfsat överodds framför oss i 2,60 på hemmalaget och i mina ögon är deras chanser klart mycket högre än 38,5 procent. En insats strax över medel på Mullsjö att vinna under ordinarie speltid.

/Puyol