Muller har gjort det riktigt bra i de senaste matcherna i Sydney, Han har slått både Groth och Chardy, att slå Groth på hemmaplan är riktigt starkt och det var en bra match. Båda höll hög nivå och det viktigaste i hans spel stämde, serven. Troicki har inte börjat alls lika imponerande, lite omotiverande set tapp.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP  Sydney
  • Match: Muller – Troicki
  • Spel: Muller att vinna matchen
  • Odds: 2.00 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02:00

Muller har som sagt fått en riktigt fin start på 2015, där han har slått två riktigt stabila spelare och att han skulle vinna mot Groth hade jag svårt att se efter det kassa spelet i Chennai. Men han kom tillbaka starkare och visade vilken potential han har. Förra matchen så vann han mot ännu en hemmaspelare och denna gången var det Tomic tur. Det var en bra nivå på matchen rakt igenom och Muller servade riktigt bra. 86% första serve vunna och 25 ess, det satte grunden i att han gick obruten och att vinsten blev ett faktum då serven är så pass viktig i tiebreak bland annat.

Håller han serven intakt med imorse så tror jag han plockar denna mot Viktor som inte har sett lika stabil ut.

Troicki har inlett året helt okej, han har inte varit helt hundra och jag tycker mig se lite instabilitet i honom. De senaste matcherna har han gjort det bättre och bättre, och även han är beroende utav sin serve. Den är dock inte lika stark som Muller’s men den håller bra nivå. Däremot så var han lite väl beroende utav sin första serve, han hade bara 48% andra serve och han hade turen som fick in första serven så pass mycket. Troicki spelade annars bra, fick hela 14 breakbollar till sin fördel men nyttjade bara 3. Nu möter han en bättre spelare och han måste kunna ta till vara på de lägena bättre i och med att det blir tuffare nu, jag tror han måste steppa upp ett par snäpp om han ska rå på Muller i slutändan. Det som jag såg inatt är inte ett spel för att vinna mot Muller.

Jag tycker att Muller är en bättre spelare och har en bättre dagsform som gör att värdet kommer vara stort när dem väl börjar.

2 gånger på att Muller vinner? Det tar vi!