Motherwell har gjort en strålande säsong och ligger tvåa i serien bakom Celtic som dominerat den här säsongen. Det ser väldigt jämnt ut på förhand och jag tror starkt på ett spel här.

Motherwell – Celtic
Spel: Över 2.5 mål i matchen
Odds: 1.80 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 13.45

Spel: Motherwell (Draw No Bet)
Odds: 3.30 @ Bet365
Insats: 4/10
Spelstopp: 13.45

Motherwell ligger som sagt tvåa i tabellen men man är hela 15 poäng bakom Celtic som redan är klara mästare i Skottland. Vid seger i den här matchen blir Motherwell i stort sett klara för andraplatsen vilket innebär spel i Europa League för laget. Man har riktigt fin form för dagen med 7 raka utan förlust varav 5 av dessa har slutat med seger så man har riktigt bra form för dagen. Man kommer med andra ord med fullt självförtroende till det här mötet och lagets offensiv imponerar rejält för dagen med 12 mål på lagets 4 senaste matcher. Nu ställs man mot giganterna Celtic och då lär spelarna höja sig ännu mer och jag tror på en riktigt stark insats av laget här!

Celtic ser fortsatt starka ut även om man har lite bekymmer i sitt spel på bortaplan. Man tog sig till final i den skotska cupen förra veckan när man slog ut Dundee Utd på bortaplan efter seger på övertid. I ligaspelet har man 3 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust bakom sig. Även Celtic har full form på sin offensiv inför den här matchen då man dundrat in 10 mål på sina 3 senaste matcher och det talar för mitt överspel i den här matchen. Det är två ruskigt vassa offensiver som drabbar samman och inget av lagen imponerar direkt defensivt. Något som talar för att Motherwell vinner här är Celtics usla bortaform. Man har 4 raka bortamatcher utan seger då dem slutat med 2 förluster och 2 oavgjorda. Nu möter man riktigt tufft motstånd och i mina ögon ska Motherwell har en bra segerchans i den här matchen!


Motherwells vasse anfallare Michael Higdon leder skytteligan i
Skottland och han har full form för dagen då han öser in mål!

Motherwell kommer till spel med bästa laget här.
Celtic har avviserat att man kommer vila Kris Commons, Joe Ledley, Efe Ambrose och Kelvin Wilson här vilket är relativt tunga namn att lämna utanför truppen. Sedan har man Lassad Nouioui, Scott Brown och Adam Matthews på skadelistan.

Värt att nämna är att Motherwell mötte Celtic på sin hemmaplan i ligan för 2 månader sedan och där vann man med 2-1 och då spelade Celtic fortfarande för ligatiteln. Nu har de inget att spela för längre och då är 3.30 riktigt bra för ett draw no bet odds! Extra spelvärt är det med tanke på Celtics bekymmer i bortaspelet för dagen plus att de lär rotera i laget i slutomgångarna så alla ska få chansen att spela på den här nivån. Eftersom Motherwell kan säkra andraplatsen här plus att man har riktigt fin form så tror jag utan tvekan man kan utmana Celtic här!

Motherwellhar spelat över 2.5 mål i 7 av sina 8 senaste matcher vilket talar för det här spelet! På sin hemmaplan har man spelat över 2.5 mål i 9 av lagets 10 senaste matcher! Celtic är inte mycket sämre då man har spelat över 2.5 mål i 8 av lagets 10 senaste matcher och på bortaplan har man spelat över 2.5 mål i 4 av lagets 5 senaste matcher i Skottland.