Mörrum åkte på stortorsk i premiären borta mot Helsingborg och söker nu revansch när Vimmerby kommer på besök. Hemma i Jössa brukar man vara starka, men är Mörrum verkligen lika bra som man varit senaste säsongerna? Det blir hårt, men under normala omständigheter ska det vara skillnad mellan lagen här.

  • Match: Mörrum – Vimmerby
  • Serie: Hockeyettan Södra
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 2.00 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22/9, 19.00

morrumMörrum fick som sagt stryk i premiären med hela 5-1 borta mot Helsingborg. Något som faktiskt förvånade mig med tanke på att jag tror att Helsingborg kommer vara efter Mörrum i tabellen efter 22 spelade omgångar. Jag kan ha fel också eller så gjorde de helt enkelt en vanlig plattmatch. En sak som är säker är att man kommer vara i botten och harva under hela serien. Det är jag relativt säker på. Redan innan säsongen är man bottentippade på många håll tillsammans med ett par utmanare. Jag skulle bli väldigt förvånad om man hamnar högre än botten tre. Mörrum var en gång ett av de starkare och mest strukturerade lagen nere i söder, men den tiden är förbi. Till den här säsongen har man väl egentligen tappat i princip hela laget från förra året och ersatt dem väldigt mycket ungt och orutinerat. Inte för att det är dåliga spelare, men självklart klart sämre än vad laget var förra säsongen och det var inte direkt någon höjdarsäsong. Premiären visade väl lite att det kommer ta tid att spela ihop ett helt nytt lag. Nu ska man visserligen spela på hemmaplan och just därför kommer jag också hålla ner insatsen lite. Normalt sett så ska det skilja en klass här. Dessutom har Mörrum en del skador i truppen till kvällens match som de dock inte talar om vilka det är på.

vimmerbyVimmerby vann i lördags med 3-1 hemma mot Kallinge. Man var innan matchen underdogs och jag vet inte varför jag inte rekade matchen som jag tänkte, men det är lätt att vara efterklok också. Nu tar jag nya tag och hoppas dem tar sin andra raka seger. Matchen i lördags var som de beskrev det; ”en riktig krigarseger”. Det var inte vackert, men tre poäng är tre poäng och det räcker. Det var grinigt och man fick spela en hel del boxplay, vilket också visade att man återigen kommer bli väldigt starka i egen zon. Man har haft en del förändringar i truppen, men också värvat bra och laget är faktiskt ganska bra. Mycket spelare från den östra serien som varit framstående där, ett par nya unga backar med fin potential osv. Vimmerby är tippade att komma strax under topp fyra och det är väl ungefär vad jag tror också. Man är bra och kan störa alla lag, men är en liten bit bakom Troja, Västervik, Kristianstad och förmodligen Kallinge. Nu slog man ju dock det sistnämnda i första matchen så det visar ju att man faktiskt kommer utmana om en plats i allettan. I slutet av förra veckan gjorde man också klart med Joonas Koskinen som har meriter från flertalet högstaligor runtom i Europa och han stod för ett assist i första matchen. Vimmerby har bättre lag rakt igenom än Mörrum och det ska som sagt vara skillnad här. Allt kan hända, men känslan är klart på bortalaget här. Kaptenen Emil Wahlberg spelar förmodligen inte för VH.


Mörrum är ett klart sämre lag än Vimmerby och det kommer visa sig efter 22 spelade matcher. Om det redan visar sig här i den andra matchen kan jag inte svara på än, men vi hoppas på det. Mitt spel denna afton blir alltså Vimmerby att vinna under ordinarie tid till oddset 2.00 hos Unibet. Insatsen stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden