Mörrum gör äntligen debut på hemmaplan och tar emot en av E-seriens överraskningar. Många trodde att Skövde skulle få det tufft att ta sig till allettan, men man gjorde det med en fin marginal och slutade två bakom Hästen. Räcker man till i en alletta?

  • Match: Mörrum – Skövde
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 1.90 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/1, 19.00

Mörrum startade med att starkt bortaslå Olofström med 2-1. Mycket tack vare ett kompakt försvarsspel, bra powerplay och Dennis Karlsson i kassen. Det är många som tror att Mörrum kniper en av de fyra platserna i allettan och tar sig till playoff och tittar man på deras spelartrupp på pappret så ska de vara givna bland de fyra. Det kryllar av kvalité i laget och man har ett jämnt lag rakt igenom. Bakåt spelar man mycket tight och framåt är man effektiva. Det lilla frågetecknet man har inför allettan är kanske målvaktssidan där varken Alexander Jirhage eller Dennis Karlsson har varit den där riktiga bjässen. Dennis gjorde det bra i premiären och fortsätter förhoppningsvis på det spåret. Man kommer ställa upp med fullt lag förutom Daniel Pettersson. Det är dags för Daniel Brasar att kliva fram och göra sina första poäng. Hemma i Jössa är man alltid starka och jag litar på att man även kommer vara det under fredagskvällen och besegra Skövde.

Skövdes spel bygger mycket kring ett par utstickande spelare. Snipern Henric Thegel gjorde 23 mål på 27 matcher under hösten och är deras viktigaste spelare. Man har även duktiga spelare som Markus Molin och Carl-Johan Sjöggren. Sjögren kom från Kumla inför säsongen och har gjort succé då han vann lagets interna poängliga med 29 poäng. På backsidan har man Emil Lundqvist som står ut. En tung back som är bra såväl defensivt som offensivt. I vilket fall så tror jag att Skövde inte kommer klara topp fyra av den enkla anledningen att det finns mycket bättre lag. Skövdes spel kretsar som sagt runt ett par spelare och utöver det så ligger de andra klubbarna före i bredd. Så gör även Mörrum. Laget var också ett av de starkaste hemmalagen i hela ettan under hösten, men också inte alltför bra på bortaplan. Jag har sagt det förut att jag inte gillar vare sig Andreas Ellingsen eller Johan Salomonsson och jag har inte ändrat uppfattning nu heller. Ellingsen stod sist mot Vita Hästen och enligt highlights så tycker jag inte han gör någon övertygande insats. Mörrum har inte heller några jättekeeprar, men där har man en riktigt bra defensiv att luta sig emot.

Jag gissar på att Mörrum fortsätter på vinnande spåret då man är ett mer komplett lag  än Skövde. Hemma är man starka samtidigt som motståndarna Skövde är svaga borta. Mörrum ska klara topp fyra med det material man har, det ska inte Skövde göra. Vi säger 4-2 till Mörrum. Betsson erbjuder 1.90 och det är dugligt. Håller ner insatsen till 6 units då det fortfarande är i början av serien.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden