Fredagkväll och mängder av division 1 matcher att välja emellan. Jag fastnar dock bara för en match, och den ganska rejält också. Tror att bolagen överskattar det ena laget pågrund av historik. Laget håller inte samma klass som de än gång gjorde. På förhand är detta ett riktigt bra spel.

  • Match: Mörrum – Nybro
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 1.79 @ Expekt
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 5/10, 19.00

Mörrum är ett lag på uppgång om man jämför de senaste säsongerna. Man har ett absolut topplag och får man bara ihop det med rätt kemi så har man ett lag för toppen av allettan senare i vinter. Nu har man ju också fått in vasse backen Jesper Olsson som är duktig både defensivt och framförallt offensivt. I laget har man Keegan Danserau som har varit en säsong i Mörrum tidigare (2010/11) och då gjorde han 57 poäng på endast 37 matcher, vilket bevisar att han är riktigt bra för ettan. Han har även öppnat starkt och ligger tvåa i interna poängligan med 7 poäng efter nyförvärvet från Olofström, Daniel Pettersson, som står på 8 poäng. Mörrum har tre tunga kedjor där alla kan gå in och producera vilket tyder på en enorm bredd. Har tjatat om Mörrum tidigare och att de har gjort grymma nyförvärv, men det stämmer som sagt. Inget nyförvärv har inte misslyckats på nåt sätt. Daniel Brasar tokdominerar som vanligt, Keegan har gjort 5 mål.

Mörrum ligger tvåa i serien på sina 12 poäng efter Kallinge. Man har mött lag på övre halvan och fått bra matchträning. Nu väntar matcher mot lag från nedre delen av tabellen enligt mig. Nybro står för motståndet. Historiken mellan lagen sista säsongerna ska man inte bry sig om då det är två helt olika lag som står på banna. Lite av ett tronskifte. Mörrum har spelat jämna matcher mot Kristianstad, Olofström och Kallinge. Man har alltså mött de bästa i serien och ligger tvåa, vilket visar på potentialen hos Mörrum. Hemma är man starka och intresset är stort för att vara ett division 1 lag.

Nybro då, vad finns att säga om dessa herrar? De har inte samma tyngd och rutin som de tidigare har haft. Man har till förra och denna säsongen tappat av många rutinerade och tunga spelare för klubben. Förra säsongen var redan då ett tecken på att man var på väg neråt i klass. Man började säsongen ganska bra, det kan man inte ta ifrån dem, men ju längre det har gått så har man sett att de saknar spets i laget. Jag gillar ordet hästlängder och kommer använda det här också för att beskriva skillnaden mellan Mörrums och Nybros spetskompetens. Nybro är ett lag som litar helt och hållet på sin defensiv och duktiga målvakt Johannes Jönsson. Jag blir förvånad om Jönsson är kvar i Nybro efter jul för han är alldeles för bra för detta lag.

Johannes Jönsson i Nybro

Nybro är extremt bortasvaga, och var det även förra säsongen. I grundserien hade man 2 vinster i full tid av 13 på bortaplan. I fortsättningsserien försvann alla bra lag till allettan och man lyckades då knipa 3 segrar på 7 bortamatcher med målskillnaden 15-9. Hemma i fortsättningsserien hade de 30-11 i mål och 7 vinster. Iår har man på bortaplan endast gjort 2 mål på sina 3 spelade matcher. Jag skrev också att laget öppnade säsongen helt okej, men det är dagens form man ska gå efter och den är urusel. Man har tre raka torsk i ryggen mot dessutom mediokert motstånd (Helsingborg, Nittorp, Borås). Ett stort problem till för denna match är att skadelistan växer. Och det är absolut inte bra för Nybros redan tunna trupp sen innan. Till matchen mot Mörrum saknas forwardsen Rasmus Ahlholm, Robin Larsson och Kristian Frisk. Dessa tre är alla extremt viktiga för Nybros offensiva del. De är tilltänkta att vara det iallafall. Lägg därtill backarna Calle Ackered och Erik Lindström som missar matchen. Tunga avbräck allihopa.

Detta är ett riktigt bra spel. Förvänta er ingen 10-1 seger eller liknande nu, men Mörrum kommer göra vad dem ska och vinna matchen. Tyngd, spets, hemmafördel, bortasvaghet, och tunga avbräck är viktiga faktorer. En liten jämförelse, Nybro fick stryk av värdelösa Kungälv. Mörrum slog dessa med 8-1. 9 units in på Mörrum.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden