NHL-lockout, domarstrejk i NFL och nu ska även division 1 domarna påbörja sin strejk den 26e september. Vad händer med världen? Förmodligen kommer det lösa sig, men vi passar på så länge det går och finns bra spel.

  • Match: Mörrum – Kristianstad
  • Serie: Division 1 F
  • Speltips: Mörrum 1x
  • Odds: 1.90 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/9, 19.00

Mörrum startade säsongen i söndags med en vinst efter straffar mot Halmstad med 4-3. Nu väntar det förväntade topplaget Kristianstad i hemmapremiären. Mörrum är ett klassiskt lag och har mycket publik/fans för att vara ett lag i division ett. Iår har man ett riktigt bra lag och siktar på en allettanplats. Jag tror själv att de kommer kriga till sig den där sista platsen. Mörrum stod för en bra bortamatch senast mot Halmstad och tränaren säger att det var ett rättvist resultat med 3-3 efter full tid. Nyförvärven med Daniel Brasar i spetsen stod för en riktigt bra insats. Brasar noterades för 1+2, Keegan Dansereau och Daniel Pettersson gjorde mål. Mörrum har ett bra och ganska rutinerat lag för att vara i ettan. Många namnkunniga av ganska hög division 1 klass. I en annan serie än F-serien så skulle Mörrum ta sig till allettan utan problem. De kan ”skrälla” mot KIK.

Kristianstad däremot har haft det lite tyngre under början av säsongen, trots en stabil  3-1 seger i premiären mot Helsingborg. Kristianstad har haft en dålig försäsong och inte alls vunnit många matcher. Målskyttet har som vanligt varit det största problemet. Defensivt är de alltid oftast bra och det har inte varit något undantag ännu. Det är som sagt målen som spökar. Man har tappat deras bästa spelare Marcus Waldehagen i slutet av förra säsongen och en spelare av den klassen är definitivt inte ersatt trots att det värvat in ett par gubbar. Man har ett dåligt powerplay även iår. Förra säsongen slutade man tex näst sist i PP-ligan trots att man var ett topplag. Jag är väl medveten om att Kristianstad fortfarande är ett bra och tungt lag, men här får man ett riktigt bra odds på dubbelchansen på Mörrum. Det är mycket spelbart då jag tycker Mörrum har ett minst lika bra lag.

Som sagt, ju mer jag tittar på lagens trupper, ju mer väger jag över till Mörrums fördel. De kan lika gärna vinna den här matchen till ett odds på över 3. Det är riktigt bra. Jag är dock medveten om att Kristianstad spelar tight och är bra bakåt och därför kommer jag gå på den lite mer säkra sidan och spela 1X på Mörrum till 1.90 med 6 units. Som oftast när det gäller division 1 så går de mycket på gamla meriter och jag tror det är just därför vi får så fint odds på Mörrum. Dessutom har Mörrum slagit KIK på försäsongen 2 gånger av 2 möjliga. Dubbelchanse ska vara ett bra spel.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Heden