Succélaget Mörrum går som tåget. På slutet har dock formen vacklat litegrann och på fredagen tar dem emot ett annat formsvagt lag vid namn Krisitanstad. Det kommer förmodligen bli en målsnål match och det beror självklart på båda lagens stabila defensiv, men ett av lagen har ett klart bättre material över hela banan. Här kommer det bli en ganska tung insats från egen sida.

  • Match: Mörrum – Kristianstad
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 1.95 @ Expekt
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 16/11, 19.00

Mörrum har inte spelat riktigt som dom brukar sista matherna. Man har ändå tagit en del poäng och ligger fortfarande på tredje plats, 7 poäng före dagens motståndare från Kristianstad. På pappret har man ett lag för allettan, och enligt mig har man också ett lag som kan och bör ta sig ända till kvalserien till Hockeyallsvenskan. Senast kom en stark seger borta mot ett relativt svårspelat hemmalag. Halmstad besegrades med 4-2 efter ett stabilt spel rakt igenom och Emanuel Åström stod för ytterliggare en stark insats. Under torsdagen presenterades också Johan Linnander som ett nyförvärv från krisklubben Borås och han kommer göra debut redan i matchen mot KIK. Hemma i Jössarinken har man alltid varit grymt starka och iår är absolut inget undantag då man tagit 21 poäng av 26 möjliga och en målskillnad som är löjligt stabil, 32-14 på 9 matcher. Som jag sagt flera gånger den här säsongen så har man värvat otroligt smart och flertalet klasspelare, vilket gjort Mörrum till ett topplag igen. Daniel Brasar, Daniel Pettersson, Andreas Grönqvist, Jesper Olsson, ja man kan nämna många. Lägg därtill Linnander som också kommer bli ett tillskott för truppen. Mörrum saknar fortfarande Keegan Dansereau, men det har de gjort länge.

Emanuel Åström

Kristianstad verkar aldrig riktigt komma upp på fötter. Man har riktigt dålig form och man har endast tagit 7 poäng på sina 10 senaste matcher. Defensiven är det inget fel på, det har det aldrig varit. Man hade redan förra säsongen problem i offensiv zon, men absolut inte i närheten av vad man har nu. Även fast Kristianstad skulle vara i toppform till denna match så ska det skilja en hel del mellan lagen, och nu är Kristianstad ett lag i spillror. Titta bara på deras powerplay-spel, statistik ljuger inte när man har gjort 6 mål på 75 försök i numerärt överläge, 8% ynka procent gör de mål på. Jämför detta med Mörrum som är bäst i serien och har en PP-procent på 28.75%. Klasskillnad. Jag tror inte de ska kunna klara av att hantera ett starkt Mörrum på bortaplan. Har även läst mig till att Kristianstad har haft en massa skulder, men är sen en vecka tillbaka helt skuldfria. Har ingen koll på hur det har varit med utbetalning av löner osv, men det känns inte alltför positivt i klubben.

Mörrum är grymma hemma, dessutom är KIK kassa på bortaplan. Mot Kallinge var med totalt utspelade i två perioder innan Kallinge la av lite den sista perioden. Mörrum slog Kallinge med 5-4 efter straffar. Jag hade ärligt talat varit nöjd med 1.70 på Mörrum. Nu erbjuds vi 1.95 på Expekt och det hugger jag direkt på. 9 units, ganska hårt med andra ord. Nu hoppas vi på det bästa. Kämpa!

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden