Avslutande omgång i division 1F och topplaget och redan allettan-klara Mörrum tar emot ett jagande Helsingborg. Helsingborg kan dock inte ta sig vidare på egen hand utan måste förlita sig på att Nybro bortaslår Kristianstad.

  • Match: Mörrum – Helsingborg
  • Serie: Division 1F
  • Speltips: Mörrum
  • Odds: 2.05 @ Ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 12/12, 19.00

Mörrum har på pappret ett riktigt stabilt lag och kan vinna över alla lag i serien, vilket man också gjort. Det är ett tungt lag och möta som består av en bra mix av tunga powerforwards och ett gäng spelskickliga individer. Daniel Brasar som kom ifrån Kallinge till den här säsongen har varit lika bra som han har förväntats att vara. Keegan Dansereau har också varit en positiv injektion. Båda dessa har varit borta en del under hösten, men ska nu vara skadefria. Man blev klara för allettan för två omgångar sen efter en 8-0 vinst hemma mot Nittorp. I den matchen gjorde både Brasar och Keegan comeback och det blev kross direkt. Skotten skrevs till 36-9 (!!!) totalt och bevisar återigen att Mörrum är svårslagna hemma i Jössa. Senast fick man stryk av Borås på bortaplan, men gjorde en ganska bra match då man spelade ut dem fullständigt, men som sagt det är inte skott på mål och spelövertag som räknas, utan resultatet på tavlan som i den här turen vanns av Borås med 2-1. Nu tar man revansch och avslutar snyggt inför allettan.

Helsingborg kan ta sig vidare till allettan, men då måste Nybro plocka alla tre poängen borta mot ett formtoppat Kristianstad vilket kan ses som mindre troligt. Dessutom måste man också ta alla tre poäng borta mot ett av seriens bästa hemmalag. Chanserna finns, men dem är inte stora. Helsingborg har gjort en riktigt bra höst och det ska man inte ta ifrån dem, men man har inget lag för allettan och jag unnar verkligen Kristianstad den platsen då de faktiskt har ett ganska bra lag som utan tvekan ska spela allettan. Helsingborg slog Nittorp hemma senast med 3-2 och tre poäng blev det, men inte mycket mer än så. Mörrum fullkomligt körde över Nittorp omgången innan och ska man jämföra lagens insatser så är Mörrum 25 klasser före. På spelarfronten är man likaså. Normalt sett. Sedan kan allt ske i hockey, men att vi får över två gånger pengarna på ett starkt hemmalag som dessutom är ett mycket bättre hockeylag får vi se som bjudodds. Helsingborg har dessutom tagit fler poäng på hemmaplan än vad Mörrum har gjort och vad betyder det? Jo, att man är ett riktigt kasst bortalag. Endast 15 poäng på 14 spelade bortamatcher är inget man jublar över. De saknar fortfarande ett par gubbar. Sebastian Ström och Hampus Klozz är de som märks mest. Klozz kanske kommer till spel. Skulle även Kristianstad ta en tidig ledning mot Nybro så lär de börja hänga med skallen.

Säg såhär, hade det här varit en match mitt i serien och båda lagen fortfarande haft något att spela för så hade vi fått högst 1.55-1.60 på Mörrum. Idag får vi 2.05 hos Ladbrokes och det får ses som riktigt bra. Jag tankar in 7 units!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden