Båda lagen har öppnat ganska lika i inledningen av denna serie, men jag är övertygad om att det ena laget har klart högre kapacitet än det andra. Mörrum tar idag emot Halmstad i en på förhand jämn match, men känner att ett lag underpresterat nu lite efter jul.

  • Match: Mörrum – Halmstad
  • Serie: Hockeyettan Södra Vår
  • Speltips: Halmstad ML
  • Odds: 1.93 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/1, 16.00

morrumMörrum är ett av lagen som tappat väldigt mycket kvalité om man ska jämföra med förra säsongen då man var ett av de bättre i söder. Nu fick man i grundserien endast till tionde plats i serien och får nu sikta om igen om man vill ta sig till playoff uppåt. Jag tror nog att det är deras mål uppsatt, men ska innerst inne tror jag det bara är att hålla sig kvar i ettan till nästa säsong. Högre målsättning tycker inte jag man ska ha med den truppen. Nu efter uppehållet har det dock sätt helt okej ut. Mycket bättre än det gjorde i höst och det är positivt för deras del. Idag tror jag dock man åker på ytterligare en förlust. Första matchen mötte man Olofström på hemmais och den matchen ska man vinna åtta av tio gånger. Andra matchen lyckades man knipa en poäng mot Dalen borta, trots att man var utspelade stundtals under hela matchen. Tredje matchen fick man stryk med 4-6 på hemmaplan mot Varberg  efter en jämn match och senast blev det en klar förlust mot Kallinge på bortais. Nu är man återigen på hemmaplan och ska idag möta Halmstad. Ett lag som definitivt har som mål att sig till playoff senare i vår. Mörrum har mött betydligt sämre lag i inledningen av denna serie och förmodligen också därför man plockat lite poäng. Tittar man på trupperna så ska det verkligen vara klasskillnad här enligt mig.

halmstadHalmstad har bara vunnit en av fyra matcher i inledningen, men förklaringen är väl att de mött de tre bästa lagen i serien kanske. Nu kom visserligen en av förlusterna senast borta mot Olofström med 7-4 och det var självklart ett tungt tapp. Det var en match med mycket otur, puckar som studsade åt fel håll och även kanske inte målvakter som gjorde vad de skulle. Skotten vann man faktiskt med hela 67-27, men ändå blev det en förlust efter att ha tappat in tre mål i den sista perioden. Jag räknar med att man kommer vara revanschsugna idag och det kommer säkerligen Mörrum få sota för. På pappret ska Halmstad vara ett bättre lag än Mörrum, helt klart. Man har mött de bästa lagen i serien hittills, medans Mörrum tagit poängen av de sämre. Det negativa i det hela är väl att Mörrum faktiskt vann båda mötena i höst och det positiva i sin tur var att Halmstad hade ett kraftigt spelövertag i båda matcherna, men stoppades av en väldigt duktig målvakt. Halmstad saknar Patrik Bergström, men kommer annars till spel med fullt lag.


Halmstad måste vinna idag för att haka på lagen ovanför om en plats i kommande playoff. Ingen vinst idag och man får spela av resterande del av säsongen och försöka hålla sig kvar. Mitt spel denna afton blir Halmstad ML till oddset 1.93 hos betsafe. Insatsen blir en bit över medel och landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden