Hockeyallsvenskan fullbordar den trettiosjätte spelomgången när Mora tar emot Vita Hästen i FM Matsson Arena. Två lag som har haft det lite motigt på slutet och har sjunkit i tabellen. Däremot lyckades Vita Hästen vinna sin senaste match medan Mora förlorade än en gång och förlängde sin förlustrad. Vilket av lagen kommer att få fira in det nya året som segrare?

  • Match: Mora – Vita Hästen
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mora 
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 30/12, 19:00

Mora föll tungt tungt tungt i den förra matchen mot serieledande Malmö. Även den matchen spelades på hemmaplan för Mora och det var en mycket välspelad och intressant match. Matchen såg länge ut att sluta 1-1 efter Mora’s kvittering. Men med nio sekunder kvar gör Malmö 1-2 på ett något billigt sätt och såg till att Mora åkte på sin femte raka förlust.

Förlusterna har duggat tätt för Mora som bara har lyckats plockat ett poäng i dom fem senaste matcherna. Det gör inte Mora helt oväntat till seriens formsvagaste lag.
Med en svag form sjunker Mora som en sten neråt i tabellen. Från att ha legat uppe på en andra plats finner vi nu Mora på en sjätte placering med femtiofem inspelade poäng. Laget är bara ett poäng före motståndarna Vita Hästen.

Hemma i FM Matsson Arena vill det inte riktigt lossna för Mora. Efter att ha tagit två raka segrar har det nu blivit tre raka förluster. Men det har varit hedersamma förluster. Först 1-2 efter övertid mot formstarka Rögle. Det följdes upp med en 2-3 förlust efter övertid mot formstarka BIK Karlskoga. Det avslutades nu senaste med en snöplig förlust mot Malmö med 1-2.
Mora har bara spelat ihop tjugofyra poäng på sexton hemmamatcher och är seriens sämsta hemmalag.

Mora har en del spelare som är långtidsskadade och saknar även Patrik Karlkvist och Lukas Bengtsson ikväll.

mora_200 V.S vitahasten_200

Vita Hästen lyckades äntligen få bryta sin tre matchers långa förlustsvit när laget besegrade Rögle med 3-1 på hemmaplan. En jämn match där den stora skillnaden var lagens effektivitet och att Rögle slarvade mer än vad Vita Hästen gjorde.

Segern innebar att Vita Hästen har tagit sex poäng i dom fem senaste matcherna och är Hockeyallsvenskans tionde formstarkaste lag.
Tack vare segern senast så ryckte Vita Hästen en del från lagen som ligger utanför playoff-spelet. Laget står just nu på femtiofyra poäng efter trettiofem spelade matcher och ligger på en sjunde plats i tabellen. Vita Hästen har bara ett poäng upp till Mora och fem poäng ner till Asplöven som ligger utanför playoff.

Vita Hästen’s bortaspel har kommit av sig desto längre säsongen har gått. Laget förlorade sin senaste bortamatch mot Västerås med 4-2, vilket innebar den andra raka bortaförlusten och den fjärde på lagets fem senaste bortamatcher. Totalt har Vita Hästen plockat tjugotvå poäng på resande fot efter sjutton bortamatcher. Det gör laget till det sjunde bästa bortalaget i serien.

Vita Hästen har 2-0 i inbördes möten.
Detta efter en seger på hemmaplan och en på bortaplan. Den första matchen lagen möttes i blev en målsnål historia där Vita Hästen vann med 1-0 i FM Matsson Arena.
Den andra matchen spelades i Norrköping och där vann Vita Hästen med 2-1 efter förlängning.

Lyckas Mora vände på sin dystra trend i årets sista match?
Ja, så lyder mitt svar. Detta på grund av Mora’s spel den senaste tiden. Mora spelade ofantligt bra senast mot Malmö och laget var helt klart värda minst en poäng i den matchen. Men en tabbe med endast nio sekunder kvar av matchen satte käppar i det hjulet. Det har studsat lite stolpe ut för Mora som förlorade mot Västerås i matchen innan med uddamålet. Det är dags för Mora att börja vinna igen och sätta stopp för förlusterna. Därav kommer Vita Hästen bli en lämplig uppgift. Vita Hästen har ingen vidare form och bortaspelet har kommit av sig nästintill helt och hållet. Medan Mora har spelat bra på hemmaplan och har tre raka hedersamma förluster på hemmais och närmar sig en seger mer och mer.
Ett taggat Mora som har gjort sig förtjänta av en seger och spelar laget som senast kommer det att bli vinst ikväll. Jag har svårt att se att Vita Hästen kommer ta sin tredje raka mot Mora.
Mitt spel blir därmed Mora som segrare till 1,75 hos Expekt.