Med bara tre omgångar kvar har Mora kämpat sig upp på en play-off plats, men det är så sjukt jämnt kring strecket så fler vinster behövs. Västerås brände nog sin chans till en direktplats i kvalserien efter 4-2 förlusten mot Sundsvall senast, man är nu hela sju poäng ifrån Bofors på tredjeplatsen. Känns som ena laget bör ha lite extra motivation här så jag väljer att spela!

  • Match: Mora – Västerås
  • Spel: Mora
  • Odds: 2.10 @ betsafe
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Mora såg det riktigt tungt för om vi blickar tre omgångar tillbaka, då var formen usel och man låg utanför en play-off plats. Men på slutet har man visat bra karaktär då man har tre raka segrar i bagaget, en av segrarna kom efter övertid på bortais mot Sundsvall. Dessa segrar har gjort att man nu har ett litet litet grepp om den sista platsen till förkvalserien, men fler segrar kommer att behövas som sagt, för Oskarshamn och Södertälje är hack i häl. Senast rekade jag Mora när man spelade på bortais mot Örebro, en match som man vann med hela 4-1 till slut, vilket var ruskigt imponerande! Stor matchhjälte där var trots allt Tim Sandberg i målet som räddade puckar på alla möjliga konstiga sätt.

Skadeläget ser fortsatt riktigt bra ut och det är endast Sundström och Andersson som saknas sedan långt tidigare på säsongen. Inte bestämt vem som ställs i målet men jag skulle tippa på Sandberg efter senaste matchen.

Västerås tappade nog som sagt sina chanser till en direktplats senast mot Sundsvall. Efter förlust med 4-2 så är man nu hela sju poäng bakom Bofors på en tredjeplats, något man inte kommer hämta in! För att det ska gå vägen så ska man gå helt rent, samtidigt måste Bofors tappa poäng i merparten av sina avslutande matcher. Så nej det blir ingen direktplats för VIK och frågan är då hur det är med inställningen inför en sån här match, för samtidigt vet man ju om att play-off platsen är helt säkrad. Jag tror inte man är lika hungriga här helt enkelt!

I bortalaget saknas Kenneth Bergquist, Arvid Strömberg och Fredrik Johansson.

——————————————————————————————-

Det är verkligen skarpt läge för Mora och man måste verkligen ut och vinna den här matchen för att nå play-off. Västerås som redan är klara för play-off tror jag inte alls är beredda att offra lika mycket för en vinst här. Ettan spelas med medelinsats till 2.10 hos betsafe.

/e@sy