Endast fem omgångar återstår av hockeyallsvenskan och det kommer bli krig ändå in på mållinjen om play-off platserna. Mora är högst inblandad i detta krig medans Troja/Ljungby behöver ett mirakel för att ta sig till play-off, något som borde spela stor roll här. Läs mer!

  • Match: Mora – Troja/Ljungby
  • Spel: Mora
  • Odds: 1.65 @ unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Mora är endast tre poäng bakom Oskarshamn på en sjundeplats, vilket innebär att varje match är mer än viktig just nu. Man tog viktiga poäng senast då man mötte Sundsvall på bortais, en straffvinst innebar två sköna pinnar där i jakten på play-off. Man har enligt rapporter spelat en väldigt bra hockey på slutet och stundtals haft lekstuga ute på isen, men vad hjälper det när man har så förtvivlat svårt att göra mål, senast mot Sundsvall pepprade man hela 44 skott på mål utan resultat. Lossnar det lite på den fronten så tror jag Mora kan knipa sjundeplatsen till slut.

Till dagens match saknar man endast långtidsskadade Sundström och Andersson, i övrigt är alla pigga och fräscha.

Troja/Ljungby ligger på tiondeplats och har faktiskt en teoretisk möjlighet att ta sig till play-off, men det kommer inte hända och det vet garanterat killarna om. Det finns inte heller någon risk att man ramlar ur eller får kvala sig kvar i allsvenskan, så man befinner sig i ett ingemansland. Det kan nog innebära att man inte är direkt redo att offra liv och lem ute på isen, något som Mora måste göra.

Idag saknar man både Nettelbladt och Ahlén som är avstängda efter slagsmålet mot Örebro, i övrigt har jag inte fått tag på uppgifter kring skador och sjukdomar, men dessa två herrar är givetvis avbräck i bortalaget.

—————————————————————–

Mora måste vinna här samtidigt som det är lite skitsamma för Troja, jag tror även det kommer visa sig på isen. Mora har spelat riktigt bra på slutet utan att få dit pucken bara, tror det kan bli islossning här. 1.65 hos unibet känns bra.

/e@sy