Allsvensk hockey idag och jag tycker mig ha hittat ett bra spel i matchen mellan Mora – Troja/Ljungby. Allt står verkligen inte rätt till hos hemmalaget och därför blir det ett målspel på Troja/Ljungby. Häng på!

  • Match: Mora – Troja/Ljungby
  • Spel: Troja/Ljungby över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ expekt
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Mora är inget lag som mår jättebra just nu och det syntes verkligen i senaste matchen mot Asplöven. Förlusten av Anze Kopitar och Bobby Ryan har slagit hårt mot laget och omställningen till att behöva förlita sig på sig själva kommer ta ett gäng matcher. Jag var själv på plats och såg matchen mot Asplöven och det var verkligen den sämsta insatsen jag sett på många år i FM Mattsson Arena. Ett helt obefintligt försvarsspel kombinerat med två riktigt darriga målvakter gjorde sitt och man fick alltså stryk med hela 2-6, hade förmodligen varit större siffror om inte Asplöven slutat spela efter 0-6. Att man matchen innan höll nollan mot Karlskrona var mer på grund av att Karlskrona presterade på botten av sin förmåga än att Mora gjorde någon toppmatch.

Det har varit en hel del sjuklingar i laget på slutet och tränare Wener har inte velat delgivit någon rapport om hur läget i laget ser ut. Klart är iallafall att inte nyförvärvet Viktor Lennartsson kommer till spel då han lånats ut, inte heller backen Prestin Ryan kommer spela på grund av skada.

Troja/Ljungby ligger på en 10:e plats med hela 15 poäng upp till en play-off plats, vilket förmodligen inte kommer plockas in. Laget hade en bra inledning på säsongen och låg länge uppe på en play-off plats, men mot slutet har segrarna inte direkt duggat tätt och då tappar man placeringar i den här jämna serien. Formen är dock på gång uppåt och man har nu tagit poäng i tre matcher på raken. Med tanke på tabelläget så borde man spela utan större press på sig och man har förmodligen ingen respekt alls för kvällens motstånd nu när Kopitar och Ryan tagit flyget hem. Någon som Mora lär se upp med är ex-leksingen David Åslin som gjort poäng i fyra raka matcher nu.

Justin Kelly saknas hos bortalaget vilket givetvis är ett minus då han haft fin form på slutet, men med det försvarsspel Mora visat upp ska man kunna störa ordentligt här oavsett.


Mora verkade lite chockade senast mot Asplöven och det var ingen som tog tag i spelet, samtidigt så bytte man målvakter två gånger om och just målvaktsspelet är verkligen oroande. Troja/Ljungby har absolut inget att förlora och jag tror det finns goda chanser till tre mål här. Spelas med en insats lite under medel.

/e@sy