Hockeyallsvenskan där Mora och Tingsryd drabbar samman i FM Mattsson Arena ikväll. Bad en del bolag om odds på det här specialspelet och jag tycker mig fått ett helt ok odds som jag sätter en slant på.

  • Match: Mora – Tingsryd
  • Spel: Bobby Ryan målskytt
  • Odds: 2,25 @ unibet
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Som bekant så spelar Gasper Kopitar i Mora, en spelare som knappast håller någon högre nivå i hockeyallsvenskan. Men tack vare den här killen så kom Anze Kopitar till laget, och nu tack vare Anze så finns även Anaheims stjärna Bobby Ryan i hockeyallsvenskan och Mora. Två rikigt bra NHL-spelare som alltså kommer spela i samma kedja ikväll mot ett gästande Tingsryd. Bobby är som han själv uttrycker det en ”shooting winger”, vilket förmodligen är den bästa lekkamraten man kan hitta till Anze, att han dessutom är högerfattad gör inte saken särskilt sämre.

De passningar som Anze levererar dag ut och dag in i Mora borde man utnyttjat mycket bättre. Men varken lillebror Gasper eller Daniel Viksten har kunnat trycka dit dessa stenhårda passningar och allt som oftast har det smällt rejält i sargen istället för att man hittat nät. Bobby är såklart van vid dessa passningar och har man snittat 30 mål borta i NHL de senaste säsongerna så har man bevisligen ett ganska fint målsinne. Nu har han förvisso en ganska lång flygresa i benen och har inte spelat match på väldigt länge. Men skjuta kan han göra och han kommer garanterat att spela powerplay tillsammans med Anze i dagens match, och då kommer han få sina lägen.

Jag kommer ihåg när Anze kom till Mora och betsson la ut oddset 1,75 på slovenen som målskytt. Givetvis inte spelbart då han inte spelade med någon världslirare samtidigt som han är en framspelare i första hand. Nu erbjuds vi alltså 2,25 på Bobby som målskytt, en kille som är en sniper och som dessutom spelar med en av världens bästa framspelare, då tycker jag unibets 2,25 är spelbart. Satsar dock en mindre slant med tanke på att det är första matchen och han har som sagt en lång resa i kroppen.

Hittade även ett väldigt fint odds hos betsafe på den här matchen som måste spelas.

Anze Kopitar över 0,5 poäng i matchen till 1,50 hos betsafe – 8/10 units spelas.

22 poäng på 20 matcher säger sitt, dessutom spelar han nästan nonstop i powerplay. En assist räcker alltså för att det spelet ska sitta. Han spelar fram till Ryan och vi slår två flugor i en smäll.

/e@sy