Tre matcher i hockeyallsvenskan i kväll och jag lägger lite extra fokus på matchen mellan Mora – Södertälje. Det här målskyttespelet har varit lyckosamt hittills och här går vi för tredje raka. Haka på!

  • Match: Mora – Södertälje
  • Spel: Bobby Ryan att göra mål
  • Odds: 2,11 @ betsson
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora är inne i en riktigt bra formkurva och har inte förlorat under 60 min på de sju senaste matcherna. På hemmais har man även gått som tåget på slutet och har endast en förlust här på de åtta senaste hemmamatcherna. Men vinsterna har kommit mot relativt billigt motstånd och att man knäpper Södertälje på näsan idag är långt ifrån självklart. Lagen möttes tidigt på säsongen i FM Mattsson och där spelade Mora ut Södertälje fullständigt i en match som slutade 5-3. Men mycket har hänt sedan dess och Södertälje är ljusår bättre i dagsläget med alla förstärkningar man tagit in.

Även Mora har som bekant förstärkt ordentligt och det senaste tillskottet Bobby Ryan har imponerat stort så här i inledningen. För att inte ha spelat en match på sex månader så ser han oförskämt vass ut och det kommer produceras en hel del poäng i hockeyallsvenskan så länge lockouten håller i sig. Facit efter två matcher är tre poäng (3 mål) och det är främst som målskytt han kommer finnas med i protokollet. Spelar man med Anze Kopitar så får man sina gyllene lägen och Ryans målskörd hade lika gärna kunnat vara det dubbla antalet mål. Nu är han varm i kläderna efter två matcher och har förhoppningsvis skruvat lite extra på siktet och ställt in sig.

Senast i segermatchen mot Almtuna (1-3) fick man mestadels spela boxplay matchen igenom, men när det väl blir powerplay så kommer både Kopitar och Ryan in på isen. En formation som varit framgångsrik i de två senaste matcherna då man gjorde tre mål mot Tingsryd och ett mål mot Almtuna i spelformen powerplay. Fyra mål alltså och där har har Ryan stått för tre av dessa och Kopitar för ett. Södertälje är dessutom inte särskilt vassa i boxplay så det gäller att bortalaget håller sig borta från botbänken idag.


Först mot Tingsryd fick vi 2,25 på det här spelet och senast mot Almtuna fick vi 2,10. Idag erbjuds 2,11 hos betsson och det synar jag med samma slant som tidigare gånger. Spelet finns även hos betsafe till 2,10.

Testar även en slant på över 5,5 mål i matchen till 2,00 hos bet365 – 2,5/10 units spelas.

Jag tycker Moras målvakt Mustukovs överpresterat ett par matcher nu och han är inte alls särskilt stabil i mina ögon. Södertälje har en mycket fin form och trots att man har en del avbräck idag så har man offensiva spelare som Matt Read och Damien Fleury i laget. Det känns som den här matchen har goda chanser att gå över linan 5,5 mål. Låt oss säga 4-3, 3-4?

/e@sy