Tre matcher i hockeyallsvenskan ikväll och jag lägger fokus på Mora – Södertälje i FM Matsson Arena. Hemmalaget spelar ofta målrika matcher och jag tror även den här matchen kan bjuda på en del mål.

  • Match: Mora – Södertälje
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora tog en viktigt seger i senaste omgången då man besegrade Almtuna med 4-3 på bortais. Man spelade riktigt bra hockey i två perioder men som vanligt så har man väldigt svårt att gå in och stänga matcherna. Almtuna gick upp till 3-3 i den tredje perioden där kvitteringspucken inte alls kändes otagbart för målvakt Högberg. Men Mora kunde till slut knipa tre poäng och man måste säga att offensiven är imponerande så här långt in på säsongen. Man kunde gjort ett par mål till mot Almtuna och kostade bland annat på sig att bränna två straffar. Men samtidigt som man har en strålande offensiv så får defensiven lida emellanåt när man åker på spelvändningar. Dessutom drar man på sig en hel del tvåminutare och det är något man måste jobba med.

Frågetecken för backen Patrik Cedergren idag, annars förväntas man ställa upp med samma manskap som senast.

morasodertalje

Södertälje har blandat prestationer inledningsvis och ligger för tillfället på en åttondeplats i tabellen. Man har haft en del problem med målskyttet men det lossnade rejält i senaste matchen då man tvålade dit Rögle med hela 7-1. Även fast Rögle är inne i en formsvacka så är det ett imponerande resultat  och självklart viktigt för självförtroendet hos de offensiva spelarna. Man har även värvat in Philip DeSimone som ska sätta fart på offensiven hos Södertälje. Han fick näta direkt i debuten och med hans skridskoåkning kommer Mora få se upp i spelvändningarna, för det är just där svagheten hos hemmalaget ligger. Södertälje hade många spelvändningar mot Rögle senast och det är något som jag tror man kommer satsa på även idag.

Bortalaget har avstängningar på Bokros och Fleury idag. Även frågetecken för Johan Andersson, Jesper Thörnberg, Fredrik Sonntag och Fredric Andersson.


Mora kommer oftast ut starkt på hemmais och det förväntar jag mig även idag. I sin iver på att jaga mål så kommer man glömma bort defensiven och det tror jag Södertälje kan utnyttja. Vi får ett bra odds för överspelet även idag och det testar vi med en insats strax under medel.

/e@sy