Den resterande tjugonionde omgången i Hockeyallsvenskan spelas klart idag den tredje december med sex matcher. Jag spanar in toppmötet mellan Mora – Rögle. Där hemmalaget Mora är för närvarande serieledare med drygt halva säsongen spelad. Men Rögle är inte långt efter och placerar sig på en fjärde plats. Lagens tre senaste inbördes möten har resulterat i en bortaseger. Blir det en fjärde raka?

  • Match: Mora – Rögle
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,80 bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 3/12, 19:00

Hemmalaget Mora har imponerat den här säsongen. Efter en lite tafflig start har laget spelat upp sig och varit stabila mest hela säsongen. Det har plockats in spelare som andra lag inte velat haft kvar, så som Matt Fornataro. En spelare Västerås inte ville ha kvar då han inte lyckats i laget men har gjort det bra sen han kom till Mora.

Mora vann lagets senaste match på bortaplan mot Timrå. En match där Mora vägde tyngre i den tredje perioden och lyckades göra 3-2 målet med 1.40 kvar av matchen och spikade sedan slutresultatet 4-2 i öppen kasse.
Segern innebar Mora’s andra raka och den tredje på lagets fem senaste. Med den godkända formen har Mora lyckats klättrat upp till att bli serieledare med femtio inspelade poäng efter tjugoåtta omgångar. Laget är dock bara ett poäng före tvåan Karlskrona.

Hemma i FM Matsson Arena har inte Mora klickat den här säsongen. Trots att laget toppar tabellen är Mora långt ifrån seriens bästa hemmalag. Med tjugotvå poäng efter tretton hemmamatcher är Mora seriens tolfte bästa hemmalag. Med en statistik på sju segrar, sex förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 37-32.
Däremot verkar hemmaspelet ha kommit igång bättre nu då laget har mäktat med poäng i fem raka hemmamatcher och fyra av dessa har resulterat i seger. Nu senast besegrades Oskarshamn på hemmaplan med 5-1. Noterbart är att Mora vände 0-1 underläge inför den tredje perioden till seger.

Mora gör inga större förändringar från förra matchen och nyförvärvet Ty Wishart  är klar för spel.

mora_200 V.S rogle_200

Rögle har även dom spelat upp sig den senaste tiden och började även dom lite trögt och har gått upp och ner under säsongen. Men nu verkar laget ha hittat sitt spel och Rögle hade fyra raka segrar inför lagets senaste match borta mot Björklöven. En match som Rögle förlorade med 3-0 efter att ha förlorat samtliga tre perioder med 1-0.

Men förluster är något som alltid kommer komma och sviter är till för att brytas. Men med elva inspelade poäng på lagets fem senaste matcher är Rögle seriens tredje hetaste lag för stunden.
Det har hjälpt laget att verkligen börja blanda sig i toppstriden då laget har efter tjugoåtta spelade matcher fyrtiofem poäng och befinner sig på en fjärde plats. Laget är endast fem poäng bakom serieledande och motståndarna Mora inför kvällens match.

På bortaplan har Rögle varit stabila. Med sju segrar, varav två efter övertid/straffar och sju förluster har Rögle spelat till sig nitton poäng på fjorton bortamatcher. Vilket gör Rögle till seriens sjätte bästa bortalag.
Rögle’s fem senaste bortamatcher har det slutat med tre segrar och två förluster och laget hade två raka bortasegrar fram tills förlusten mot Björklöven senast.

Rögle återfår viktige assisterande lagkaptenen Christopher Liljewall som har saknats i lagets två senaste matcher på grund av sjukdom. Annars saknas bara R. Sterner som är fortsatt skadad.

Dags för säsongens tredje möte.
Lagen har tidigare haft varsin hemmamatch. Där har båda matcherna resulterat i segrar för det gästande laget. Första matchen spelades i FM Matsson Arena och där vann Rögle en jämn och målsnål drabbning med 2-0.
Den andra matchen spelades i Lindab Arena. Där vann Mora en tät och jämn match med 2-1.
På lagens fem senaste möten har Mora vunnit två matcher och Rögle tre. Noterbart är att fyra av fem matcher har vunnits av bortalaget.
Lagens fem senaste möten i FM Matsson Arena har det resulterat i en seger för Mora och fyra för Rögle. Noterbart är att Rögle har tre raka segrar i FM Matsson Arena.

Det brukar bli jämna, tighta och tuffa möten mellan dessa två lag.
En sån matchbild lär vi absolut få kunna se ikväll. Två lag som kommer till spel med bra form och saknar bara någon enstaka lirare i båda lagen ger oss förutsättningarna att få en sån bra match som möjligt. Men jag tycker oddsen är lite väl felsatta.
Mora står i 2,05 och är stora favoriter inför matchen. Det köper jag inte. Mora har trots allt inte imponerat på hemmaplan förrän i lagets senaste hemmamatcher. Medan Rögle har gjort det helt okey på bortaplan och har tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Samt att Rögle var vid seger ikväll riktig närkontakt med topplagen.
Mora vann lagets senaste match mot Timrå. Men laget fick slita ordentligt och det var inte förrän i matchens sista minuter som avgörandet kom.
Rögle förlorade senast och revanschlusten kommer vara åtskillig. Speciellt när laget möter serieledarna som Rögle verkligen trivs emot på bortaplan. Med seger i säsongens första bortamatch mot Mora men laget har även fyra segrar av dom fem senaste matcherna i FM Matsson Arena och har vunnit dom tre senaste mötena där.
Med ett Rögle som är på uppgång och verkligen trivs i FM Matsson Arena mot ett Mora som inte imponerade senast och är alldeles stora favoriter inför kvällens match. Sen att Rögle får tillbaka viktige Christopher Liljewall efter sjukdom är en viktig tillgång för laget
Det leder till att jag tror att Rögle kommer kriga till sig minst ett poäng i kvällens match och spelar X2 till 1,80 hos bet365.