Fortfarande hård kamp kring play-off strecket, och det här är två lag som i högsta grad är inblandade. Mora ligger under strecket för tillfället på en niondeplats, dock endast tre poäng bakom Oskarshamn på play-off plats. Rögle är på något säkrare mark och placerar sig på en femteplats, men endast fyra poäng framför kvällens motståndare Mora. Spelar en dubbelchans här då ena laget störs av en riktigt tungt avbräck.

  • Match: Mora – Rögle
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1.65 @ expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Mora var inne i ett riktigt bra stim nyligen, men verkar inte ha marginalerna med sig längre. 10-11 raka matcher med poäng har nu bytts ut mot tre raka förluster, något man inte har råd med i jakten på en play-off plats. Senast blev det en 3-1 förlust mot Bofors, siffror som skulle kunnat vara bra mycket högre enligt rapporter, men nyförvärvet Tim Sandberg gjorde en mycket bra match mellan stolparna. Mora har enligt mig en forwardsuppsättning som absolut ligger i topp av hockeyallsvenskan, men på backsidan är det desto tunnare och man har ingen härförare som alla topplag behöver. Stora förhoppningar lades på Peter Nolanders axlar inför denna säsong, och han belönades även med ett C på bröstet. Men det har varit en riktigt blek säsong för Peter och han blev dessutom av med kaptensrollen en bit in på säsongen.

Det finns en back i Mora som sticker ut rejält, och jag kan inte se att han blir kvar i hockeyallsvenskan särskilt länge till. Det är Robin Gartner jag syftar på, och olyckligtvis för Moras del så kommer han inte till start idag pga sjukdom. Stort avbräck! I övrigt saknas fortfarande Alexander Sundström och Patrik Andersson sedan en tid tillbaka.

Rögle stod för en riktigt stark insats senast när man vände 0-2 till 3-2 på hemmais mot Örebro. Stor hjälte i den matchen blev Andrée Brendheden som stod för två av Rögles mål. Den välvuxna 29-åringen har missat större delen av säsongen pga skada, men verkar nu alltså vara tillbaka på allvar. På gång verkar även Jonas Fransson vara, som verkligen storspelat de två senaste matcherna mellan stolparna, och det krävs om Rögle ska behålla sin play-off plats. Han kommer få fortsatt förtroende ikväll.

Inga nya avbräck i Rögle och man kör på med samma lag som senast mot Örebro.

————————————————————————————————

Att Robin Gartner missar matchen ikväll är ett gigantiskt avbräck i mina ögon. Han är en kreativ spelare som sällan gör några fel i egen zon, han är dessutom given i powerplay för Mora. Rögle är i stöten och jag tycker man har bra chanser till att fixa minst ett kryss här.

Spelar även över 5,5 mål i matchen till oddset 1.80 hos expekt, 3/10 units satsas.

Dessa lag är ofta inblandade i målrika historier och ikväll gäller det att Mora släpper på handbromsen. Kan öppna upp sig rejält och bli en chansrik match i sånna fall.

/e@sy