Det är ett getingbo kring den sjunde och sista play-off platsen i hockeyallsvenskan, och två av lagen som surrar kring detta streck är Mora och Oskarshamn. Mora ligger på en åttondeplats för tillfället, endast två poäng bakom femteplacerade Oskarshamn. Viktiga poäng alltså och här testar jag ett över/under spel. Läs mer!

  • Match: Mora – Oskarshamn
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.85 (betsafe)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Mora gjorde en hyfsad match i dala-derbyt senast mot Leksand, där man till slut fick ge sig efter straffar. Formen är annars mycket god och man har tagit poäng i sina tio senaste matcher, vilket gör laget till ett av dom formstarkaste i hockeyallsvenskan. På hemmais har man verkligen öst på framåt på slutet och glöm av defensiven, det visar inte minst de två senaste matcherna här, 5-4 mot Tingsryd och nu senast 5-4 mot Malmö. Mora är inte ett lag som ska föra en match, utan man ska spela på kontringar, det är då man är som bäst. Oftast på hemmais byter man chanser med motståndarna, och nu på slutet har man krånglat sig ur detta med nöd och näppe.

Man ställer upp med samma lag som senast mot Leksand, vem som vaktar kassen bestäms senare under dagen.

Oskarshamn är väldigt ofta inblandade i målrika historier och vann nu senast med 4-2 mot serieledarna Örebro. Man är i första hand ett väldigt bra hemmalag och har tagit merparten av sina poäng på hemmais. På resande fot har man faktiskt bara 7 vinster på 20 försök. Man har precis som Mora väldigt vassa kontringar och det kan öppna för en riktig målfest idag tror jag.

Till dagens match får man klara sig utan Mikael Lidhammar som är avstängd, även Stefan Öhman missar pga sjukdom.

—————————————————————————————

Jag är övertygad om att Mora kommer gå ut med full fart framåt idag, för det är hemmalaget som är på jakt efter bortalaget här. Oskarshamn kommer nog öppna mer avvaktande och satsa på sina giftiga kontringar, vilket kan ställa till stora bekymmer för Mora. Ingen av dessa lag har dessutom några supermålvakter så jag tycker denna ska ha goda chanser att gå över linan.

/e@sy