Många matcher i hockeyallsvenskan ikväll och jag väljer att vända blicken mot Mora-Örebro. Hemmalaget Mora kommer ifrån en derbyseger på straffar mot Leksand och serieledarna Örebro har imponerat stort och har vunnit samtliga bortamatcher hittills. Går på ett självklart målspel här!

  • Match: Mora – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora kommer som sagt ifrån en derbyseger på straffar mot Leksand senast. Efter att ha varit inblandade i målrika matcher i början på serien har nu de två senaste matcherna gått under linan. Men Bofors som man ställdes mot näst senast var inte direkt intresserade av att spela hockey utan förlita sig på Joel Gistedt och att spela sarg-ut under 60 min. När man sedan också lyckades ta ledningen med 1-0 så var man inte direkt mer intresserade av att byta chanser med Mora. Idag tror jag vi har en helt annan match att vänta oss där Örebro har en offensiv som håller absolut toppklass i hockeyallsvenskan. Örebro har gjort flest mål i ligan hittills och står på 26 mål framåt, samtidigt har man släppt in 16 mål bakåt. Mora har i sin tur gjort 23 mål framåt och släppt in 21 mål.

Patrick Yetman, numer i Örebro.

Kikat vi på spelare som ska hjälpa till med det här spelet ikväll blir det svårt att inte nämna Patrick Yetman som står på 12 poäng efter sju spelade matcher, vilket han även leder poängligan på just nu. Men man har även ett par andra intressanta spelare som vet hur man gör poäng, både Jared Aulin (11 poäng) och Johan Wiklander (10 poäng) är med i toppen av poängligan. I Mora har vi två spelare på topp-10 av poängligan där Tobias Ericsson på 9 poäng och Mattias Beck på 7 poäng är med. Sen ska vi ju inte glömma Anze Kopitar som gjort 6 poäng på fyra matcher.Detta är även två lag som är effektiva i powerplay och det är väl inte helt oväntat om matchen avgörs just där.

Kikar vi på målvaktssidan så lär nog Linus Ullmark få chansen i Mora efter ett bra derby. Men han släppte in ett skott ifrån halva planen och jag tror inte det dröjer innan han får en rejäl dipp i någon match. I Örebro har man inte haft någon utpräglad förstakeeper utan har matchat både Stefan Ridderwall och Tim Sandberg lika mycket. Vem som står idag återstår och se men jag lägger min slant på Sandberg som imponerat mest hittills.

Förutom överspelet blir det även 2/10 units på Örebro som jag tycker imponerat oerhört av inledningen på hockeyallsvenskan. Oddset är fina 2,60 hos unibet.

/e@sy