I skuggan av JVM så spelas det även omgångar i hockeyallsvenskan ikväll. Ruskigt viktiga poäng på spel i FM Mattsson Arena där sjuan Mora gästas av tabellåttan Örebro.

  • Match: Mora – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Mora stod för en rejäl urladdning mot Karlskoga i senaste hemmamatchen där man till slut avgick med en 6-3 seger. Kanske var det lite ”bakfylla” från den matchen som gjorde att man stod för en otroligt dålig insats i daladerbyt senast där Leksand vann komfortabelt med 3-0. Nu är det otroligt viktiga poäng på spel mot Örebro och en vinst här skulle ge Mora lite andrum i kampen om en play-off plats. Framåt så är Mora som vanligt otroligt giftiga med spelare som Anze Kopitar och Bobby Ryan som öser in poäng, men bakåt ser det rejält svajigt ut nu för tiden.

Med Wikstrand och Nilsson på JVM och Prestin Ryan skadad så är Mora rejält skadeskjutna på försvarssidan, och det är verkligen något som märkts på slutet. Dessutom har man ingen direkt uttalad förstakeeper då både Hansen och Mustukovs är otroligt ojämna.

Örebro har gått otroligt trögt på slutet och har fyra förluster på sina fem senaste matcher, och då ska man nämna att förlusterna kommit mot lag som Almtuna, Tingsryd och Asplöven. Man skickade nyligen iväg målvakt Ridderwall och gjorde även en ändring i ledarstaben i hopp om en nytändning. Defensiven har väl kanske inte varit den bästa på slutet men den största boven är att man haft svårt att göra mål. Man har nu även värvat in lite offensiv kraft i form av Mason Raymond som till vardags lirar för Vancouver, han gör debut för Örebro ikväll. Ingen stjärna i NHL men detta är hockeyallsvenskan och med hans speed kommer han bli ett hot för Mora och deras tröga backar.

Örebro har inte givit någon frånvarorapport inför dagens match men saknade Thomas Mitell, Bobo Petersson, Patrick Yetman och Johan Adolfsson senast mot Södertälje.


Mora har som sagt en väldigt bra offensiv även fast man inte kom någonstans senast i derbyt mot Leksand. Nu möter man ett Örebro som inte direkt har bästa självförtroendet och jag skulle bli väldigt förvånad om man inte stänker in minst tre mål här. Samtidigt så är defensiven bedrövlig stundtals och herrar Wikstrand/Nilsson saknas oerhört hos Mora, så jag tror även Örebro kommer hänga en del mål. Ska vi säga 3-3 och delad pott?

/e@sy