Harald Luckner fick efter fyra raka förluster tacka för sig i Mora, och assisterande tränaren Lars Ivarsson tog över. Det har gett precis den effekt man önskade sig och efter detta byte så är Mora obesegrade efter 60 spelade minuter. Örebro ligger fortfarande i topp av tabellen och vände senast ett 0-1 underläge till en 2-1 vinst mot Malmö. Trots detta tycker jag att man agerat lite mätta på slutet.

  • Match: Mora – Örebro
  • Spel: 1X (dubbelchans)
  • Odds: 1.83 (nordicbet)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Mora ångar på efter tränarbytet och har tagit 8 av 12 poäng sedan Harald Luckner fick sparken. Man verkar ha fått ordning på defensiven och har bara släppt in åtta mål på de fyra senaste matcherna. det är bara målproduktionen som måste få fart nu. Mora har ett grymt spelarmaterial och borde inte ligga på plats nio i tabellen, helt klart en missräkning än så länge. Men men har trots allt bara fyra poäng upp till Malmö på en sjundeplats, med en match mindre spelad. Detta gör att kvällens match är oerhört viktig!

Man ställer upp med samma lag som i senaste vinstmatchen mot Troja/Ljungby. Saknas sedan tidigare gör Patrik Andersson, Alexander Sundström och Henrik Olsén. Inte bestämt vem som vaktar kassen, men jag kan aldrig tänka mig att man bryter den vinnande trenden genom att peta Daniel Hansen, som varit riktigt bra senaste matcherna.

Örebro ligger fortfarande på plats nummer ett i hockeyallsvenskan, med fem poäng till godo på tvåan Bofors. Man gjorde det riktigt bra senast då man vände 0-1 till 2-1 hemma mot Malmö, mycket duktiga Jared Aulin avgjorde med åtta minuter kvar där. Annars tycker jag att Örebro slagit av lite på takten och man verkar inte lika skärpta som förut. Förlusterna duggar lite tätare just nu, men det är inte så konstigt med att man i princip redan är klara för kvalserien.

Idag får man klara sig utan viktiga backen Christoffer Norgren, som är avstängd tills vidare efter en ful tackling på Linus Klasen senast. Annars är man så gott som skadefria i laget.

—————————————————————————-

Mora borde vara det lag som har mest hunger ikväll, i jakten på en play-off plats. Vid vinst ikväll så är man en poäng bakom Malmö och med i matchen om en plats igen. Man har efter tränarbytet fått en rejäl uppryckning och jag tycker chanserna är goda för att man ska få till minst ett kryss här ikväll.

Spelar även 3/10 units på över 5,5 mål, finns till 1.85 hos expekt

/e@sy