En match i Hockeyallsvenskan, Mora – Malmö. Två lag som har helt skilda former då Mora kommer till spel med endast en seger på lagets fem senaste medan Malmö har tre segrar på dom fem senaste och kommer närmast från en viktig seger. Malmö har 2-1 i inbördes möten mellan lagen den här säsongen och kan laget lyckas vinna den tredje?

  • Match: Mora – Malmö
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Malmö 
  • Odds: 2,23 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

Mora förlorade ännu en gång en match på hemmaplan. Sist besegrades laget av Västerås med 2-0. Inte nog med att det var Mora’s fjärde raka hemmaförlust så var det även lagets andra hemmamatch på raken som laget gick mållösa.
En svag form med endast fyra poäng på lagets fem senaste matcher gör att Mora är seriens tolfte formstarkaste lag. Den svaga formen har gjort  att Mora ligger lite av ett ingenmansland. Mora har sjuttiotre poäng efter fyrtiosju matcher och ligger på en sjunde plats i tabellen. Det är tre poäng upp till sexan Björklöven och fem ner till åttan Vita Hästen.

Mora hemma i FM Matsson Arena har inte varit någon bra kombination den här säsongen. Det har spelats tjugofyra hemmamatcher för Mora, men laget har bara tagit trettiofyra poäng. Det gör Mora till Hockeyallsvenskans näst sämsta hemmalag.
Mora är som sagt uppe i fyra raka förluster på hemmaplan och har bara tio segrar på dessa tjugofyra hemmamatcher.

mora_200V.S malmo_200

Malmö tog en tung seger mot Rögle på hemmaplan senast med 2-1. Trots att Rögle var det något bättre laget lyckades Malmö vinna matchen. Mycket tack vare sitt fenomenala powerplay där laget gjorde båda sina mål och samtidigt sitt stabila försvarsspel.
Malmö har nu tagit åtta poäng på dom fem senaste matcherna och är Hockeyallsvenskans femte formstarkaste lag. Den stigande formen med poäng i sex av lagets sju senaste matcher gör att Malmö är på allvar med och krigar om direktplatserna till SHL. Leder tabellen gör Karlskrona men Malmö är bara tre poäng efter med en match mindre spelad och har samma poängskörd som trean Västerås, som däremot har en sämre målskillnad.

På bortaplan har Malmö gjort det bra den här säsongen. Laget har tagit poäng i sjutton av sina tjugotre bortamatcher och har tagit sammanlagt trettionio poäng. Det gör Malmö till seriens andra bästa bortalag.
Malmö föll tungt mot Timrå i sin senaste bortamatch med 5-3 och har annars tre segrar på lagets fem senaste bortamatcher.

Det fjärde och sista mötet för säsongen.
Mora har en seger medan Malmö har två.
I det första mötet vann Mora med 3-2 nere i Skåne.
Den andra matchen spelades även den i Malmö Arena men då vann Malmö med 5-2.
I det senaste mötet som var säsongens första i FM Matsson Arena vann Malmö med 2-1. Detta efter att ha gjort 2-1 målet med endast nio sekunder kvar av matchen.
Lagens fem senaste möten i FM Matsson Arena har slutat med fyra segrar för Mora och en för Malmö.

Kan Malmö bättra på sin bortastatistik ytterligare?
Malmö har chans att ta över förstaplatsen vid seger ikväll och det råder inget tvivel om att laget vill göra det. Från Malmö’s hemsida ”Nu är det match för match som gäller, alla poäng är viktiga. De flesta lag slåss runt något streck även om Mora kanske hamnar lite mittemellan. Främst är det fyra lag som slåss om de två översta platserna. Det gäller att släppa loss och våga spela som mot Rögle. ” 
Malmö gjorde en bra försvarsinsats där och laget verkar ha hittat tillbaka till sina rutiner och då är Malmö svårstoppade. Ett Malmö som är grymma på bortaplan medan Mora inte alls har fått spelet att stämma på hemmais.
Malmö lyckades vinna för första gången på sex försök senast laget gästade Dalarna.
Ett Malmö som är bättre än Mora på alla plan och har ännu en stigande form och få skador i laget. Malmö är också seriens bästa powerplay lag, något som bevisades i förra matchen.
Malmö har mer att kriga om och kommer till spel hungrigare än Mora och vid seger har laget fina förutsättningar när det bara är fyra omgångar kvar av Hockeyallsvenskan därefter.
Jag tror inte Malmö missar chansen och spelar Malmö som segrare till 2,23 hos ComeOn.