Otroligt viktig match i FM Mattsson Arena ikväll då Mora tar emot Malmö. Hemmalaget Mora ligger på en åttondeplats i tabellen, en poäng bakom Malmö på en sjundeplats. Jämnt i tabellen alltså men dagsformen gör att det väger över starkt för ena laget!

  • Match: Mora – Malmö
  • Spel: Mora (1×2)
  • Odds: 2.15
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Mora bytte tränare för sex matcher sedan då Harald Luckner fick kicken, in som ny huvudtränare kom Lars Ivarsson. Efter detta byte så har Mora faktiskt varit obesegrade under full tid och har tagit 14 poäng av 18 möjliga, vilket är ruskigt starkt. Många av spelarna har dessutom gått ut och sagt att det känns som ett helt annat lag nu än tidigare. Man har börjat hitta målet samtidigt som man tajtat till det rejält bakåt, man snittar bara två insläppta mål sen Ivarsson tog över.

Till kvällens match ser det bättre i skadeläget än senast mot Västerås. Både Jens Jakobs och Jens Hellgren är åter fit for fight. Det är två nyckelspelare för Mora och givetvis höjer det chanserna till vinst. Förutom ett par långtidsskadade så är det bara ett frågetecken för Tom Nilsson.

Malmö lyckades ta en mycket viktig seger senast mot Almtuna på hemmais, men den seger satt mycket hårt inne. Man spelade faktiskt inte alls särskilt bra i den matchen och ett kryss hade varit mer rättvist i mina ögon. Men nu vann man och ligger för tillfället på en sjunde och sista play-off plats, något som kommer ändras ikväll tror jag. Man får helt enkelt inte ihop laget och känns som ett gäng ryssar när man glider iväg på soloåkningar.

Men Malmö är ruskigt starka i powerplay och det gäller för Mora idag att hålla sig ifrån ”botbänken”. Malmö gör mål på i snitt var tredje powerplay. Skadeläget i Malmö hittar jag ingenting om på deras hemsida, såjag antar att man ställer upp med samma manskap som sist.

————————————————————————

Jag trodde jag skulle få ett sämre odds på Mora med tanke på den galna formen man har just nu, så över två gånger pengarna spelar jag alla dagar i veckan. Man har hemmaplan och har fått vila några dagar mer än Malmö sen senaste matchen.

/e@sy