Mora är inte bara Vasaloppet och allsvensk hockey, man har även ett fotbollslag som huserar i div 4. Ikväll är det dags för detta lag att ta emot Ludvika hemma på Prästholmens IP och jag tycker det finns goda chanser för poäng här.

  • Serie: div 4 Dalarna
  • Match: Mora – Ludvika
  • Spel: 1x (dubbelchans)
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Mora ligger i mitten av tabellen med statsen 3-4-5 på sina 12 spelade matcher, med en målskillnad på 24-17. Man kommer senast från en ruskigt bra match där man slog tillbaka tabellfyran Dala-Järna med hela 5-2 på bortagräs. Och innan uppehållet så spelade man 2-2 mot kvällens motståndare Ludvika, som precis som Dala-Järna tillhör toppen av tabellen. Anmärkningsvärt är också att i de fem förluster man samlat på sig så har man aldrig fått stryk med mer än uddamålet, så man spelar jämnt med alla topplagen i den här serien. Jag tycker man har goda chanser till poäng ikväll och skulle inte bli förvånad om man kniper alla tre.

Ludvika ligger trea i serien och har imponerande 8-3-1 hittills denna säsong. Men nu senast fick man jobba riktigt hårt för att ta tre poäng mot tokjumbon Säter, ett Säter som dessutom hade flera tongivande spelare borta pga skador och avstängning. 3-2 slutade det till Ludvika och man imponerade inte alls i den matchen enligt rapporter. Nu är det inte Säter man möter utan ett bra mycket bättre lag i Mora, så kommer man inte upp i nivå här så kommer man få det jobbigt.

1,75 som nordicbet erbjuder på den här dubbelchansen känns som ett väldigt bra odds, främst på grund av att Mora spelat otroligt jämnt mot alla topplag i den här serien, dessutom fick man rejält fart på målskyttet senast. Man var även ut i en träningsmatch och gjorde tvåsiffrigt innan serien drog igång nu igen.

Testar även 1,5/10 units på raka ettan till höga 2,90.

/e@sy