Stekhett daladerby ikväll när Leksand gästar FM Mattsson arena. Hemmalaget Mora kommer ifrån tre raka segrar och verkar ha prickat formen inför denna match. Leksand har nyligen sparkat tränarduon Olsson/Eriksson och fick senast stryk mot Örebro med 5-4. Här tycker jag mig hittat ett riktigt bra spel!

  • Match: Mora – Leksand
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1.83 (bwin)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00 6/12

Mora har för första gången denna säsong tre raka vinster, där bortasegern mot Malmö sticker ut främst. Man har varit lite upp och ner denna säsong, där det saknas en del stabilitet. Senast besegrade man Tingsryd på bortais med hela 6-1, efter en 4-1 ledning efter första perioden. Trots tre raka segrar och bra facit mot Leksand så vågar jag mig inte på att spela en etta här. Ett derby är ett derby och det man verkligen sluta hur som helst ikväll.

Men Mora är målglada och gör ofta mycket mål nu på slutet. På de sex senaste matcherna har man producerat hela 31mål, vilket blir ett snitt på ungefär 5 mål per match. Men tack vare dessa målkalas har man även läckt en del bakåt, 21 mål på de sex senaste, vilket blir ett snitt på 3,5 mål insläppt. 8,5 mål i snitt på Moras sex senaste matcher alltså..

Leksand (eller Tommy Salo) sparkade nyligen tränarna Olsson/Eriksson. Motivet till detta var att man inte var nöjda med målproduktionen framåt. Tommy Salo har nu gått ner och tagit över rodret säsongen ut, vilket blir spännande att se. Leksand har hunnit med en match med nya tränarna och i den matchen fick man fart på målproduktionen, hela fyra mål lyckades man göra på Örebro. Men samtidigt blev den så annars stabila defensiven lidande, då man släppte in fem puckar.

Salo har ändrat om lite i spelet för att få ett offensivare Leksand, istället för att bygga bakifrån som man gjorde tidigare. Vad som är rätt eller fel får vi reda på när kvalserien sparkar igång, jag kan tycka det är konstigt ändå att sparka tränarna när man ligger på en fjärdeplats i tabellen.

Hur som haver så tackar jag som spelare och åskådare för detta, detta innebär att jag får se ett chansrikt hett derby ikväll där lagen byter chanser med varandra och ger järnet. Jag tror denna kommer gå över 5,5 mål!

/e@sy