Åter dags för dala-derby i hockeyallsvenskan men dagens match blir lite mer speciell än tidigare möten, spelplats idag är nämligen Stockholm och närmare bestämt Globen. Fullsatt kommer det garanterat bli och jag tycker det här spelet känns bra.

  • Match: Mora – Leksand
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2,05 @ expekt
  • Insats: 5/10 unita
  • Spelstopp: 18:00

Mora kom aldrig upp i nivå mot Leksand senast och förlorade helt rättvist med 3-0. Men man hade en total urladdning mot Karlskoga innan den matchen så man kunde se det komma samtidigt som Leksand var otroligt taggade. Som alla vet ska backparet Wikstrand/Nilsson spela hem JVM-guldet till Sverige idag och det är något som drabbat Mora väldigt hårt på slutet. Försvarsspelet har inte alls sett bra ut och man släpper till otroligt många lägen. Framåt har man dock anfallskraft i form av Kopitar/Ryan som fortsätter producera poäng. Ryan har sagt själv att han ser fram emot den här matchen väldigt mycket då det kommer ge en känsla av NHL, och det är något som jag tror kommer tända dessa stjärnor lite extra. Wener valde även att peta Gasper Kopitar i powerplay mot Örebro och det var verkligen det som grusade när man inte lyckades förvalta sina powerplay mot Leksand.

Förutom Wikstrand/Nilsson så saknas även Prestin Ryan i Mora. I övrigt mörkar man lite men senast mot Örebro så saknade man fem ordinarie backar på slutet vilket är väldigt oroande för en redan tveksam defensiv.

Leksand har återtagit serieledningen från Karlskoga och man ser otroligt starka ut för tillfället. Rent offensivt så finns det en hel del killar som Mora lär se upp med och framförallt har man ett powerplay som är sylvasst. Senaste derbyt tog man sig till otroligt många chanser och hade lätt kunnat gjort ett par till mål med lite bättre skärpa i avsluten. En som imponerat väldiga är Michael Raffl som verkar fått raketer under skridskorna på slutet. Även Johan Ryno och Mark Hurtubise är spelare som kommer vara ett offensivt hot för Mora, två spelare som stod för en väldigt bra prestation senast mot Oskarshamn då man vann i förlängning.

Leksand ställer upp med samma manskap som senast mot Oskarshamn och har inga nya avbräck.


Fullt på läktaren och jag tror spelarna vill bjuda publiken på en show här. Man kommer nog glömma bort defensiven lite och det öppnar upp för en chansrik match. Då jag tycker att båda lagen har lite tveksamma målvakter så tycker jag det finns goda chanser till att den går över 5,5 mål.

/e@sy