Fyra lag ska spela under lördagen i Hockeyallsvenskan för att fullborda den fyrtiofjärde omgången. I denna ofantligt jämna tabell tar sig tabellsexan sig an serietrean Karlskrona. Mora som kollapsade fullständigt i sin senaste match har laddat om batterierna och lyckas bryta förlustraden mot Karlskrona, som kommer till spel med SJU raka segrar?

  • Match: Mora – Karlskrona
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,15 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 31/1, 16:00

Mora kommer till spel med en katastrofal match senast. Då spelades det match i FM Matsson Arena mot Björklöven. En match på förhand som såg ut att Mora skulle kunna ta plocka med sig poäng i. Men så blev inte fallet. Mora hamnade i ett 0-2 underläge efter den första perioden. Ett underläge laget aldrig hämtade sig ur utan kollapsade allt eftersom och förlorade med hela 7-2, på hemmaplan!

Förlusten innebar att Mora nu har två raka förluster, men har trots det tagit fem segrar på sina sju senaste matcher. Trots allt en bra poängskörd för dalmasarna. Det har lett till att Mora har efter fyrtiotre omgångar tagit sextionio poäng och placerar sig på en sjätte plats i tabellen. Laget har hela tolv poäng upp till direktplatserna till SHL med nio omgångar kvar att spela.
Mora har i regel haft en god defensiv under säsongen men under senare tid har försvarsspelet inte varit lika resolut som förut. Mora har en målskillnad på 111-110 och det ger ett snitt på 5,11 mål per match.

I FM Matsson Arena har inte spelet fungerat klockrent för Mora den här säsongen. Storförlust senast och Mora har bara tagit trettiotre poäng på sina tjugoen hemmatcher. Det gör Mora till seriens tolfte bästa hemmalag.
På dessa matcher har det blivit något fler mål än på bortaplan. Totalt hundratio och det ger ett snitt på 5,28 mål per hemmamatch.
Mora har på sina fem senaste hemmamatcher tagit tre segrar och förlorat två. Noterbart är att tre matcher har gått över 5,5 mål medan en har stannat på exakt fem.

mora_200V.S karlskrona_200

Karlskrona fortsätter att ta seger på seger. Nu sist besegrade laget Rögle med 3-1 på hemmaplan. Det var likaläge efter den första perioden 1-1. Men i den andra perioden rivstartade Karlskrona med ett 2-1 mål efter redan fyrtiosex sekunder. 3-1 kom även innan perioden var över och Karlskrona kunde vinna med dessa siffror.

Karlskrona är alltså uppe i sju raka segrar. Det gör att laget ligger på en tredje plats i tabellen med åttio poäng efter fyrtiotre matcher. Det är blott bara ett poäng upp till ettan Malmö och tvåan Västerås, som också har en match mer spelad och en sämre målskillnad.
På tal om målskillnad så har Karlskrona plus trettiotre mål. En stor del är lagets offensiv då det har blivit hundratrettiofem mål under säsongen. Det är andra flest gjorda mål i serien och det är bara Malmö som är bättre. Det ger ett snitt på 3,13 mål per match.

Bortaplan har fungerat väl för Karlskrona under säsongen. Efter tjugotvå bortamatcher har Karlskrona tagit trettiotvå poäng. Det gör laget till seriens femte bästa bortalag.
Defensiven har inte varit lika stabil på bortais och laget har släppt in betydligt fler mål på bortais än på hemmaplan. Med en målskillnad på 67-61 snittas Karlskrona’s bortamatcher med 5,81 mål.
Karlskrona är nu uppe i fem raka segrar på bortaplan efter att ha besegrat Timrå med 2-1 efter straffar i lagets senaste bortamatch. Noterbart är att blott en match har gått över 5,5 mål, men att Karlskrona har gjort totalt sjutton mål på dessa fem matcher.

Tre matcher har hittills spelats mellan klubbarna.
Dom tre matcherna har resulterat i två segrar för Mora och en för Karlskrona. Först en 4-3 seger för Mora på bortaplan. Den segern följdes upp med en 3-2 seger på hemmaplan för Mora.
I den senaste matchen vann däremot Karlskrona med 4-2 på hemmaplan.
På lagens fem senaste möten i FM Matsson Arena har det slutat med fyra segrar för Mora och en för Karlskrona. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål och en match har stannat på exakt fem.

Fortsätter trenden med målrika möten mellan lagen?
Ja, jag tror det. Detta på grund av att det är två målfarliga lag som kommer till spel. Mora har haft en tung period i två matcher i rad och försvarsspelet har inte fungerat, speciellt inte sist. SJU insläppta mål då! Men annars är hemmaspelet bra den senaste tiden och Mora hade tre raka hemmasegrar innan floppmatchen senast. Mora har gjort massor av mål i sina fyra senaste hemmamatcher, och har gjort fjorton mål men har även släppt in fjorton!
Karlskrona är i en sagolik form med sju raka segrar. Laget spelar stabilt och allt fungerar som det ska. Speciellt anfallsspelet där laget gör mål på mål. Näst flest i serien och sjutton gjorda mål på sina fem senaste matcher. Stabilt!
Mellan lagen blir oftast målrika möten. Två av tre möten den här säsongen har passerat linan och fyra av lagens fem senaste möten har slutat över 5,5 mål.
Med en viktig match på spel med ett Mora som inte har försvarsspelet i sin bästa form och ett glödhett Karlskrona på den andra sidan.
Inte blir det sämre när det är gratis inträde och spelarna får spela inför sannolikt fullsatta läktare, och det kommer en match med grymt publikstöd gör att vi kommer få se taggade och hungriga spelare.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,15 hos Unibet.